Üyeler Gökmenle Devam Dedi

Üyeler Gökmenle Devam Dedi

Samsun İli ve ilçeleri Yumurta Üreticileri Birliğinin Kuruluş genel kurulu Çarşamba ilçesi sebze Hali idari binasındaki birlik bürosu salonunda yapıldı.

A+A-

 Genel kurul geçici Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökmen'in açılış konuşmasında Kurucu yönetim olarak sürdürdükleri  çalışmalarda kurum ve kuruluşlarla uyum içersinde çalıştıklarını ve bunun da karşılığını olumlu olarak birlik üyelerine yansıdığını söyledi. Gökmen, "Üyelerimiz ürettikleri  ürünlerini pazara götürdüklerinde sıkıntı yaşamamaları için  önce marka tescili ve  ürünümüzün paketleme sorununu çözdük. bu gün, "Amazon Köyleri, Doğal Yumurta" adıyla  isteyen her birlik üyemiz ürettiği yumurtaları  paketleyebilir duruma getirdik.

Üyelerimizin ihtiyacı olan yem teminini sağlamak için Tarım kredi kooperatifi ile yaptığımız görüşmeler sonucu  üreticilerimizin hayvanlarına yem temin etmelerine yardımcı olduk.

 

Bundan sonra ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için sık sık  istişare toplantıları yaparak  bölgemizde hayvan sayısı ile birlikte yumurta üretimimizin artırılmasını planlamaktayız. Bununla ilgili Tarım kredi kooperatifleri ile yaptığımız görüşmelerde kümes alt yapı yapımı ve  kanatlı hayvan alımlarında üreticimize destek sağlanması konusunda çalışmalarımız başlattık. umuyorum en kısa zamanda olumlu sonuç alacağız. Ayrıca bunun yanı sıra  üreticilerimize bıldırcın yetiştiriciliği ve bıldırcın yumurtası ürettirmeyi de planlıyoruz.

bir diğer çalışmamız da orta vadede üreticilerimizin doğal yem  ihtiyaçlarının maliyetlerini düşürmek olacaktır.bunun için de kurmayı planladığımız iktisadi şirket adı altında yem üretimini ve pazarlamak için AR-GE çalışmalarımıza da başlayacağız" dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından. Saygı duruşu ve kurulu yönetmek üzere Divan Başkanlığına Kadir Bal Kâtip üyeliklerine Enver Kibar ve Cevat Kınalıya seçilirken, Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Temsilcileri    Muhammed Öztürk ve C. Cahit Üngüder   gözlemci olarak katıldılar.  

 

40 üyeden 23 üyenin katılımıyla gerçekleşen 1. Kuruluş genel kurulunda Birliğe hizmet payı olarak birlik adına ürün pazarlaması halinde yüzde 0.2 hizmet payı alınacağı belirtildi.

Yıllık üye aidatı ve giriş aidadı hususu görüşüldü;   yıllık aidatın 150,00 (yüzeli) Tl,  giriş aidatının 250,00 (ikiyüzelli) Tl olması  oy birliğiyle kabul edilirken, 2015 yılı tahmini bütçesi  geçici yönetim kurulu başkanı Ahmet GÖKMEN   tarafından okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

 

Yönetim kurulu, denetim kurulu ve merkez birliği temsilcisi  seçimi ile ilgili olarak  tek liste halinde seçime gidildiğinden yapılan  oylama sonucu  yönetim kurulu seçiminin sonucunda yeni yönetim şöyle oluştu.

 

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Ahmet GÖKMEN , Adem CANDAN, Yaşar   KÖROĞLU, Aydın ODABAŞ ve Murat BÜYÜK .

 

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ:  Musa KİBAR, Abdulsamet CANDAN, Makbule KARACA, Şeref ÖZCAN ve Murat KONAÇOĞLU.

 

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELERİ: Halil İbrahim YILMAZ, Mustafa KONAÇOĞLU ve Cevat KINALIKAYA.
 

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ: Enver KİBAR, Yaşar ARSLAN ve Solmaz GÖKMEN

 

Haber-Foto Vural Yeşilyurt 

bsk.-dik.jpgtum-yonetim.jpgyonetim-kurulu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.