KARAASLAN: ÜLKEMİZİN DOĞAL VARLIĞI VE ÇEVRE DEĞERLERİNİ GELECEK VİZYONUNDAN AYRI DÜŞÜNEMEYİZ

KARAASLAN: ÜLKEMİZİN DOĞAL VARLIĞI VE ÇEVRE DEĞERLERİNİ GELECEK VİZYONUNDAN AYRI DÜŞÜNEMEYİZ

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Ekolojik, ekonomik ve sosyal anlamda pek çok yararı bulunan ormanlar milli servet olma özelliklerinin yanı sıra bir ekosistem olarak da canlıların yaşam alanıdır. Tüm doğal kaynakların, yanlış kullanım ve bilinçsiz tüketim durumunda yok olacağı bilinen bir gerçektir. Bunun gibi,  yerüstü doğal kaynağımız olan ormanlarımızın bilinçsiz tüketimi de pek çok çevre felaketine neden olacak, doğal dengeyi bozacaktır. Ormanların korunup zenginleştirilmesi için ülkeler bazında ve küresel ölçekte toplumun tüm üyelerine çevre bilincinin kazandırılması büyük önem taşımaktadır.

Her alanda daha ileri noktaya taşıdığımız ülkemizi 2023 yılında ormancılık alanında da güçlü bir Türkiye haline getirmek için gayretle çalışıyoruz. Daha sağlıklı bir çevre ve daha yeşil bir Türkiye için,  78 milyon hektarlık alanı ve ekolojik bakımdan zengin bir çeşitliliğe sahip olan ormanlarımızın sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda korunarak geleceğe taşınması amacıyla son on beş yılda orman alanlarımızı 15 milyon dekar artırdık. 5 milyon hektara yakın alanda ağaçlandırma yaparak, 4 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturarak toprağımızın canına can, bereketine bereket kattık. Başlatılan ağaçlandırma seferberliğiyle 2019 yılı sonuna kadar ülkemizin yüzde 29’u ormanlarla donatılmış olacak.

Ülkemizin doğal varlığını ve çevre değerlerini gelecek vizyonundan ayrı düşünemeyiz. Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle, geleceğimiz olan ormanlarımızın korunması ve geleceğe taşınması amacıyla başlatılan ağaçlandırma seferberliğine milletçe vereceğimiz güçlü destekle 2023 ve sonrasına ormancılık ve çevre alanında daha kararlı yürüyeceğimize, daha yeşil bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.