Haşerelere karşı tedbir

Haşerelere karşı tedbir

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçede sivrisinek ile karasinek ve larva ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarının başladığını bildirdi.

A+A-

 

 İkiz, yaptığı açıklamada, Havza Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Veteriner Hizmetleri tarafından sivrisinek ve karasinek larva mücadelesine başladığını söyledi.

Havaların ısınması ile birlikte kanatlı haşereler ile mücadele kapsamında dere yatakları, sokaklar, çöp konteynırları ve su kanalları gibi sinek ve sivrisineklerin üreme alanları ilaçlanıyor.

Ekipler gündüz larva ilaçlaması yaparken geceleri ise kanatlı haşerelere karşı tüm ilçe genelinde ilaçlama çalışması yapılmakta.

İlaçlama ekiplerinin özellikle Hacı Osman Deresi ve Tersakan Irmağı yatakları ile mücavir alanlarda, ayrıca atık su kanalları ve çöp konteynırlarında çalışmalara başladığını ifade eden İkiz, “Belediye sınırları ve mücavir alanlarda haşerelere karşı ilaçlı mücadele çalışmaları periyodik olarak aralıksız devam ediyor. Yapmış olduğumuz ilaçlama çalışmalarında tamamen doğaya ve doğal yaşam dengesine zarar vermeyen biosidal ürünler kullanılmakta. Halkımızdan ricamız çevrelerinde bulunan su birikintilerini bertaraf etmeleri, bahçe havuzlarını düzenli olarak devirdayım ettirmeleri kullanılmıyorsa boşaltmaları, bahçe sulama amaçlı teneke, varil, bidon gibi yerlerde biriktirilen suların ağızlarının kapalı bir şekilde muhafaza edilmesi, çöplerini poşetleyerek atmaları, çöp konteynırların kapaklarının daima kapalı bir şekilde tutmaları gibi hususlardır. Çalışmalarımıza bu şekilde destek veren ve verecek olan halkımıza teşekkür eder sağlıklı, mutlu, huzurlu günler dileriz.  ” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.