Günaydın;"Sorunlar Böyle Gitmez"

Günaydın;"Sorunlar Böyle Gitmez"

CHP’li Meclis üyesi Gökhan Günaydın; Tarım, Sanayi ve Ekonomideki Büyük Çıkmazlar, Sorunlar Böyle Gitmez

A+A-
Cumhuriyet Halk Partisi Bafra İlçe başkanlığı binasında Partililere yaptığı basın açıklamasında Tarım,Sanayi ve Ekonomideki Ülkemizin geldiği son durumla ilgili CHP Meclis üyesi Ziraat Mühendisi İktisatçı ve Hukukçu Gökhan Günaydın, “eğer son günlerden büyük sıkıntı varsa Cumhurbaşkanı (REİS) ekonomiyi bu hale neden geldiğini sorusunu cevabını mutlaka Millete vermelidir” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin basın toplantısı öncesi yaptığı konuşmada ; 16 yıllık AK Parti İktidarında Ülkede küresel tehditlerin, Uluslararası meydan okumaların, ekonomik sıkıntıları, toplumsal çalkantıların üstesinden mevcut yönetim usulü ile gelinemeyeceği, üstelik bu usul ve üslubun yeni problemleri davet ettiği açıkça ortada olduğu bir süreçi Millet olarak yaşıyoruz.Bu sıkıntılar süreç bizi her geçen daha fazla ve derinden etkilemeye de derinden devam ediyor. Bu gün bir Tarım Ülkesi iken, Tarım da İthalatçı durumuna geldik. Üreticimiz, çiftçimiz artık artan maliyetlerden dolayı para kazanamaz oldu.maalesef üretenden tüketen bir toplum hale geldiğimizden dolayı her geçen gün fakirleşiyoruz.Çiftçimizden işçisine, çalışandan emeklisine her kes sıkıntı içinde yaşamaya çalışıyor dedi.
 
Bafra CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin'inin konuşmasından ardından  Gökhan Günaydın ise konuşmasına; 81 ilde Cumhuriyet Halk Partisinin görevlendirdiği milletvekilleri ve meclis üyeleri il ve ilçeleri gezerek ülkenin içinde bulunduğu durumun sıkıntıları ve sorunlarına yönelik çözümü ile ilgili Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili olarak Erkan Mustafa Tokur'u makamında ziyaret ederek Ülkemizin Tarım,Sanayi ve Ekonomi konusunda sıkıntıların hangi aşamaya geldiği konusunda bilgilendirme de bulundu.Cumhuriyet Halk Partisi Bafra İlçe Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında konuşan CHP Meclis üyesi Gökhan Günaydın önemli açıklamalarda bulundu. Basın açıklamasına CHP Samsun İL Başkanı Mehmet Kundak’ta katıldı.
 
" Tarımdaki, Sanayideki ve Ekonomideki Olumsuz Gelişmeleri Anlatmaya Devam Edeceğiz "
 
CHP Meclis üyesi Gökhan Günaydın ile birlikte 3 gün boyunca Karadeniz bölgesinde Samsun ve Bafra'da halkla bir araya gelerek halkımıza dilimizin el verdiği sürece Tarımda, Sanayide ve Ekonomide Ülkemizin bu hale nasıl geldiği ve getirildiği konusunda bilgilendirdik.“Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak içinde bulunduğumuz ekonomik ve siyasi krizin çıkış yollarını aramak adına 81 ilde ve ilçelerinde partimizin görevlendirildiği milletvekilleri, parti meclisi üyelerimizin her il ve ilçede örgütlenerek il ile ilçelerde bulunan Ticaret Sanayi Odaları, Esnaf Sanatkar Kooperatifleri ve diğer kurumlara bu konuyu mümkün olduğunca elimizden ne geliyorsa anlatmaya çalıştık. Bazen randevularımız bazı başkanlar tarafından iptal edilse de halk kitlesine ulaşarak onlara şu an maalesef öncelikle vatandaşlarımızın daha çok hissettiği Ekonomik kriz ve tarımla ilgili konularda anlatmak istediğimiz anlatmış olduk.Parti Meclisi üyesi Ziraat Mühendisi İktisatçı ve Hukukçu Gökhan Günaydın’da 3 gün boyunca halkımız bizleri can kulağıyla dinledi.
 
“Ülkemizde 1999 ve 2001 yıllarında yaşanan krizin bir benzerini yaşıyor” Ülkemizin şu anda 1999 ve 2001 yıllarında yaşanan krizin bir benzerini yaşadığını dile getiren Günaydın, “ Maalesef Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu halka anlatmak adeta süreci deşifre etmek ve bu çerçevede yapılması gerekenlerden CHP’nin sorumluluğunu anlatmak için böyle bir dizi program düzenlemiş olduk. Bugün ülkede maalesef bir anlamadığımız ve anlamakta zorluk çektiğimiz sessizliğin hükmünün sürdüğünü görüyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu demokrasi dışı gelişmelerin bu sessizliğe adeta zorunlu kıldığını ifade etmek istiyorum” diye ifade etti. “Her şeyi sadece dış güçlerin oyunu ile açıklamak doğru bir taraf değil” Ekonomik olumsuzlukların sadece dış güçlerle ilgisi olmadığını belirten Günaydın, “İktidar içerisinde bulunduğumuz durumu Amerika'nın yapmış olduğu bir komplo oyunu olduğunu olarak göstermeye çalışması bir acizliktir. Bu ekonomik kriz sadece Trump ve Papazın geri verilmesi veya iade edilmesi konusuyla ilgili değildir. Ekonominiz güçlüyse onların saldırılarına karşılık bir refleksiniz olur. Eğer bu güçten uzaklaşmışsınız sadece suçu dış güçlere atarak içinden sıyrılmaya çalışırsınız. Ekonomik güçleri sadece dış güçlerin oyunu ile açıklamak doğru değil. Cumhurbaşkanı ekonomiyi 16 yıldır böyle kötü hale getirmesinin cevabını vermelidir. Doların yükselişinden sonra Erdoğan vatandaşlara yastık altındaki dolarlarınızı bozdurun dedi. Vatandaşın bozduracak doları var mı? Dövizleri kimlerin aldığını görüyoruz. Sadakat yerine liyakat geri getirilmelidir. Tüm Medya kuruluşlarını korkuyla alabilirsiniz ama sokaklar Cumhuriyet Halk Partisinindir, bizimdir” dedi.
 
Bafra CHP İlçe Başkanlığı Binasında gerçekleştirilen Basın Toplantısına Samsun CHP Millet Vekili Neslihan Hancıoğlu, CHP Meclis üyesi Ziraat Mühendisi İktisatçı ve Hukukçu Gökhan Günaydın, Samsun CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, Bafra CHP eski İlçe Başkanı Nihat Oktay, Bafra CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Demir, Bafra CHP Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Kurt,Sivil Toplum Kuruluş Dernekleri ve Partililer katıldı.
chp-gokhan-gunaydin2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.