EĞİTİM BİR SEN:KUTLU DOĞUM MESAJI

EĞİTİM BİR SEN:KUTLU DOĞUM MESAJI

“Resulüm! Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya: 107)

A+A-

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dünyaya teşriflerinin 1444. yıldönümünü, birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız

Kutlu Doğum Haftası`nın kutlanmasındaki en büyük amaç yüce dinimiz İslâmı ve onun peygamberi Hz. Muhammed`i iyi anlayıp idrak edebilmektir. Bugün ülkemizde yaşanmakta olan toplumsal huzursuzluk ve kargaşanın en büyük kaynağı birbirimize tahammül edememekten, birbirimizi anlayamamaktan, milli ve manevi ortak değerlerimiz etrafında kenetlenememekten kaynaklanıyor. Oysaki rahmet peygamberi Hz. Muhammed "Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim" demek suretiyle insanlığa hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik, dayanışma, kaynaşma ve güzel ahlak çağrısında bulunuyor.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Medine’ye geldiği ilk günlerde Ensar ile Muhacir kardeşliğiyle İslam’ın güzel yüzünü tüm insanlığa gösteren Hz. Muhammed (s.a.v.)  Kardeşlik hukukuyla, Müslümanları birbirlerine yaklaştırdı ve sevgileri her geçen gün arttı.  İnsanlık âlemine müjdeci olarak gönderilen, yaşantısı ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan, Peygamberimiz  Hz. Muhammed (s.a.v.)’in kardeşlik, barış, huzur ve mutluluk dolu mesajları, günümüzde çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Kutlu Doğum Haftası, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır.

Eğitim-Bir-Sen Bafra Temsilciliği olarak, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası için yapılacak olan etkinliklerin, birlikte yaşama hukukunun öncüsü olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in evrensel mesajını tüm insanlığa yeniden duyurmak ve insanlığın her geçen gün daha da derinleşen kimlik bunalımları ve kimlik çatışmalarının son bulmasına vesile olmasını temenni ediyor, Bafralı hemşehrilerimizin ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyoruz.

                      "Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim"   Hz. Muhammed (sav)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.