DERS ZİLİ ÇALDI

DERS ZİLİ ÇALDI

Samsun'da 2014-2015 eğitim-öğretim yılı İlkadım ilçesinde bulunan bir ilkokulda düzenlenen törenle başlarken, bu yıl il genelinde toplam 254 bin 721 öğrenci için ders zili çaldı.

A+A-

Samsun'da 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla İlkadım-Kazım Orbay İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, öğrencilerin ders kitaplarını dağıttı.
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "2014-2015 eğitim ve öğretim yılına hep birlikte heyecanla ve sevinçle hep beraber başlıyoruz. Hepimizin temel duygusu olan eğitim, öğrenme öğretme faaliyetidir. Öğretmek belirli bir zaman diliyle sınırlanamaz ve hayat boyunca sürer. Eğitimin çağdaş gelişmeler doğrultusunda toplumun ve bireylerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenlenmesi temel önceliklerimiz arasında olmalıdır" dedi.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Eğitim çok önemlidir. Biz yerel yönetimler olarak eğitim kurumlarımızla her daim iletişim içerisinde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Eğitimin yapılması konusunda yerel yönetimlere büyük işler düşmektedir. Biz de bu doğrultuda planlamalarımızı yapıyoruz. Okulların alt yapılarının yapımı konusunda azami gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
Vali Hüseyin Aksoy da konuşmasında, "Her yıl yeni bir heyecan ve yeni bir başlangıç. Samsun'da eğitime baktığımızda bin 94 okulumuzda 14 bin 381 öğretmenimizle, 254 bin 721 öğrencimizle eğitim ve öğretime başlıyoruz. Eğitim ve öğretimdeki başarı noktamızı daha üst seviyelere taşımak ve fiziki şartları daha iyi noktaya getirebilmek için birçok kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içersinde çalışmaktayız. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımıza ve kapanmadan önceki çalışmalarını nedeniyle İl Özel İdaremize, hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından Kazım Orbay İlkokulu 8. sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine ‘Okula Hoş Geldiniz’ çiçeği sundu.
Vali Hüseyin Aksoy, 2014-2015 eğitim- öğretim yılı temsili ders zilini diğer protokol üyeleriyle birlikte çalarak, birinci sınıf öğrencilerine ders kitaplarını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.