Çiftlik Mahallesi Kuran Kursu binası açıldı

Çiftlik Mahallesi Kuran Kursu binası açıldı

Havza’ya bağlı Çiftlik Mahallesinde Havza Belediyesinin katkıları ile yaptırılan Kuran Kursu binası düzenlenen bir tören ile hizmete açıldı.

A+A-

Düzenlenen tören Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza Müftüsü İlyas Akyazı, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Zeki Kurt, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılış programında konuşan Havza Müftüsü İlyas Akyazı bu tür hizmetlerin hayırsever vatandaşların yardımı ile yapıldığına dikkat çekerek; “Bu esere maddi manevi katkıda bulunanlardan Allah razı olsun.” Dedi.

Mahalle Muhtarı Ahmet Demirdaş ise binanın 3 katlı binan 700 bin liraya mal olduğunu belirterek; “Bizlere bu hizmetin yapılmasında destek olan başta Havza Belediye Başkanımız Murat İkiz ve diğer yardım severlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise yapmış olduğu konuşmada ellerinden geldiğince ilçede yapılan her türlü hizmete yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek; “Bu gün hizmete açılan bu eser sadece bu mahallemize değil çevre mahallelerimize de hizmet verecek ve bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Emeği geçen ve katkı veren herkese teşekkür ederim.” Dedi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ise katılımcılara ve katkı veren hayırseverlere teşekkür ederek; “Bu tür eserlerin ortaya çıkması kolay değil. Muhtarımız başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Konuşmanın ardından binanın yapılmasında emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Okunan dua sonrası Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza Müftüsü İlyas Akyazı ve binanın yapımına yardımda bulunan hayırseverler tarafından kesilen kurdele ile Kuran Kursu binası hizmete açıldı.

Açılış sonrası katılımcılara yemek ikram edildi.

 

Ziraat Odaları Başkanlarından Bakanlık Ziyareti

Samsunlu ziraat odası başkanları Tarım ve Orman Bakanlığını ziyaret ederek bölge çiftçisinin sorunlarını anlattılar.

Samsun Ziraat Odası Hasan Tütüncü başkanlığındaki heyet Tarım ve Orman Bakanlığını ziyaret ederek burada Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ile bir araya gelerek bölge çiftçisinin sorunlarını dile getirerek, çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Ziyarette Samsun Ziraat Odası Hasan Tütüncü ve iç bölgeleri temsilen Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç bölgesel ve genel anlamda çiftçinin sorun ve taleplerini dillendirdiler.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç burada yapmış olduğu konuşmada; “Kendi kendine yeten tarım ülkesi tanımı Türkiye için artık geçmişte kaldı. Buğdaydan üzüme sayısız üründe dışa bağımlıyız. Peki bu noktaya nasıl geldik? Bölgemizde en çok ekilen ürünler, buğday, ayçiçeği ve diğer tahıllardır. Bu ürünler sulamaya ihtiyaç duymadan da ekimi yapılabildiğinden yaygınlık kazanmıştır. Sulamaya uygun olan yerlerinde buğday, ayçiçeği ve diğer tahılların yanı sıra mısır, meyvecilik, sebzecilik de yapılmaktadır. Silajlık olarak kullanılabildiğinden mısır üretimi hayvancılığı da desteklemektedir.” Dedi.

Genç Samsunun iç kesimlerinde meyvecilik ve sebzecilik istenen oranda gelişmemiş olsa da ilerleyen yıllarda sulamanın artmasıyla bölge tarımında önemli bir alternatif olacağını düşündüğünü belirterek; “ Tarımsal üretimde kullanılan girdilerde (gübre, tarım ilacı, mazot gibi) ithalata bağımlılık giderek daha da artmakta; günümüzde tarımın, çiftçinin en başta gelen sorununu yüksek girdi maliyetleri oluşturmakta. Çiftçimiz dünyanın en pahalı mazot ve gübresini  kullanmaktadır. zaman içinde artan girdi maliyetlerine karşılık ürün fiyatlarının artmaması ve bu nedenle eskiye oranla çok daha az gelir elde etmesi üreticinin rekabet etmesinden öte, geçinememesi hatta üretimden vazgeçmesine sebep olmaktadır. Ülkemiz hayvancılığı da içler acısı durumdadır yem ve ilaç maliyetlerindeki artışı sütte ette yumurtada kendini göstermemektedir üreticimiz sürekli zarar etmektedir ve bu işi bırakma noktasına getirilmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre; 2002-2018 yıllarını kapsayan 16 yıllık dönemde ekmeklik buğdayın alım fiyatı yüzde 350’lik bir artış gösterdi. Buna karşılık üretimde kullanılan kimyasal gübre ortalama yüzde 500, mazot yüzde 400, yem ise yüzde 550 oranında arttı. 2017 ve 2018 üretim sezonu  değerlendirildiğinde mazotumuz 3.50 TL den 6.35 TL ye gübremiz 1600 TL den 3000 TL lerde yani yüzde yüzlük bir artış söz konusu iken buna karşılık devletimizin açıkladığı buğday alım fiyatı 2017 yılında 900 TL iken 2018 yılında 1050 lira olmuştur.  Bu rakamlar buğday üreticisinin ne kadar mağdur edildiğini açıkça ortaya koymaktadır.” Dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığını Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ise ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek ziraat odası başkanlarının çözüm önerileri diledi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

havza-belediyesi-1-001.jpghavza-belediyesi-003.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.