CİBALİ KARAKOLU’ BAFRA’DA SAHNELENDİ

CİBALİ KARAKOLU’ BAFRA’DA SAHNELENDİ

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi’nin düzenlediği ‘Cibali Karakolu’ adlı tiyatro Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde sahnelendi.

A+A-

Oyun öncesi Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi Başkanı İsmail Tabak yaptığı konuşmada,” Yaptığımız çalışma neticesinde Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesini açmış bulunduk. Şuana kadar Türkiye Omurilik Felçliler Derneğinin dağıttığı akülü tekerlekli sandalye sayısı, Türkiye genelinde tam 6 bin 700’dür.Samsun’a gelen araba sayısı ise 190 tane, bunun 105 tanesi Bafra’ya geldi. Biz, daima bir şeyleri başarmaya çalıştık. Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Genel Merkezimiz okullarımızda bulunan öğrencilerimize de çok önem verdi. Genel Merkezimizin dağıtığı akülü tekerlekli sandalye’ye ben özgürlük arabası diyorum. Bizler 2003 yılından bu zamana kadar tiyatro ile uğraşıyoruz” dedi.

    Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise,”Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için içinizden biri olduğumu unutmayın. İçinden biriyim, hayatı birlikte paylaşacağız. Kederlerinizi paylaşarak azaltacağız. İnşallah kederden uzak, sevinçleri paylaşarak, sevinçlerimizi büyüteceğiz. Bizim bir sloganımız var. Hiç laf üretmeyelim, dedikodu da üretmeyelim. Ama ne üretelim, hizmet üretelim, proje üretelim dedik. İnşallah bu projeler büyüyecek, projeler çoğalacak, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi’nin çalışmalarını yakinen takip ediyorum. Sizden rica ediyorum, tüm engelli arkadaşlarımız bir araya gelsinler, bir engelsiz yaşam merkezini Bafra’da hayata geçirsinler. Engelsiz yaşam merkezi oluşturalım. Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi başkanı bu işin öncülüğünü de siz yapın başkanım, bu çalışmayı yapmanızı bekliyorum. Yani kapıyı açmak bizden, koşmak sizden olsun” diye konuştu.

              ‘CİBALİ KARAKOLU’ BAFRA’DA BEĞENİ İLE İZLENDİ 

       Muharrem Karaca’nın yazdığı, Sebahattin Gürgür ve Ziynet Efe’nin yönettiği ‘Cibali Karakolu’ adlı oyunda, Cibali semtindeki insanlarla, Semt Karakolu'ndaki polislerin arasında geçen çeşitli olaylar hicvedilerek anlatılıyor.

        Oyunu Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra ilçesi Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın ve tiyatro sevenler beğeniyle izledi.

       NAMIK AZGIN 

cibali-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum