Bu bir çekememezliğin haberidir!

Bu bir çekememezliğin haberidir!

Bafra`da bilindiği üzere bu yıl 2. düzenlenecek olan Deltaya Manda Salınım Festivali için hazırlanan afişler sosyal medya ve çeşitli yayın kuruluşlarında sergilendi.

A+A-

 Sosyal medyada sanal alemin sanal alimlerinin arttığı son dönemlerde, yine klavye alimlerine şahit oluyoruz. Yanlış anlaşılmasın eleştiriden hiç bir zaman korkmadık.Tabi ki mertçe yapılan eleştiriden. Bir basın kuruluşu olarak biz bu yorumlara cevabımızı ergenler gibi sosyal medya üzerinden vermek yerine asıl konuşmamız gereken platformdan yani haber sitemizden konuşuyor ve cevap veriyoruz.

 Afişi beğenmek ya da beğenmemek tamamen kişilerin kendi kişisel tercihleridir. Kimseyi beğenmek için de zorlamayız. Lakin eleştiri yapanlara bir kaç sorumuz var. Kendi rantınız olmadığı için mi eleştirdiniz? Ya da afişte kendi fotoğrafınızı görmediğiniz için mi? Ya da bir yerlerde adınız geçmediği için  mi? Öncelikle sizin amacınız bir şeyleri düzeltmek mi, yıkmak mı ona karar verin.

 Ayrıca herkes konumuna göre konuşmalı bizce. Ya da yaptığı paylaşımlarda bulunduğu konumu ve isminin önünde ki unvana yakışır şekilde hareket etmeli. Üniversitede ''Prof. Dr.'' unvanını almış bir değerin, Deltaya manda salınım festivali ile alakalı bir afişe yorum yaparak paylaşmasını çok manidar bulduk. Merak ettiğimiz nokta ise şu; aynı kişinin bir zamanlar Manda ile alakalı projelerinin var olması.Eleştiri sebebi de sanırım kendi etiketinin bulunmamasından kaynaklanıyor.Bafra'da ya da sizin tabirinizle Bafra'mızda üniversitede Profesörlük yapan bir hocanın yapılan işi sosyal medya yerine daha uygun bir şekil ile eleştirmesini beklerdik.

 Birde eleştiri yapıyorken mümkünse Türkçe yazı dilini kullanalım. Lakin Türkçe kurallarına göre yazmayı bilmeyenlerin eleştiri yapması çok mantıklı gelmiyor bize.

 

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.