Bir Dünya Çocuk

Bir Dünya Çocuk

Toplum Gönüllüleri Vakfı İğne Deliği Gençlik Merkezince hazırlanan ve ilk olarak Kazım Özdemir İlkokulunda uygulamaya konulan

A+A-

 ‘Bir Dünya Bir Çocuk’ projesi ile mülteci ve Türk çocuklarının kaynaşmasını, birlikte eğlenceli vakit geçirmelerini, oyunlarla birbirlerine yakınlık duymalarını sağlamak amacıyla 05/05/2017 Cuma günü 160 mülteci öğrenci ile toplamda 350 öğrenciye 19 Mayıs Üniversitesinde öğrenim gören 15’i mülteci 30 gönüllü öğrenci tarafından gün boyu çeşitli grup etkinlikleri ve oyunlar oynatılmıştır.

Konu ile ilgili Kazım Özdemir İlkokulu Müdürü Yaşar TEYYARE; Atakum ilçemiz İğne Deliği Gençlik Merkezinin 19 Mayıs Üniversitesinin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan 30 gönüllü eşliğinde ‘Bir Çocuk Bir Dünya’ projesi kapsamında okulumuzda bulunan 160 (Suriyeli-Iraklı-İranlı) mülteci öğrenciyi Türk öğrencilerle kaynaştırmak amacıyla yapılan etkinlik amacına uygun bir şekilde gerçekleştirildi.  Bu etkinlik ile okulumuzda var olan çocuklar arası kaynaşma, birlikte olma, yardımlaşma duygusu ve takım olabilme becerileri daha da üst seviyeye çıkmıştır dedi. Okul Müdürü bu çalışma için Gençlik Merkezi gönüllülerine ayrıca  teşekkür ederken,  etkinliği seyretmeye gelen velilerin çocuklarının mutluluklarını görmekten dolayı memnuniyetlerini ifade ettiklerini, mülteci öğrencilerin ailelerinin ise bu kaynaşmadan son derece mutlu olduklarını ifade ettiklerini belirtti. Son olarak bu etkinliğin gerçekleşmesine onay veren İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlkadım Kaymakamlığına, etkinlik süresince etkinliği izleyen İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt SEYHAN’a teşekkür etti.

bir-dunya-cocuk.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.