BASINA BASKILARA SON!..

BASINA BASKILARA SON!..

Ülkemizde, mevcut siyasal iktidarın baskı ve uygulamaları; Basın üzerindeki, baskı ve şiddeti her geçen gün artırmaktadır.

A+A-

. İktidara muhalif yazarları; işinden attırma ve cezaevlerine gönderilirken, muhalif yayın yapan gazeteler, Televizyonlar kapatma ve para cezaları ile cezalandırılmaktadır. Yandaş yayın yapan gazete ve televizyonlar ise kamu kaynakları ile desteklenmektedir! Diyen CHP Samsun milletvekili ve adayı Kemal Zeybek; Basın sektöründe haksız bir rekabet ortamı yaşanıyor, muhalif basın ve gazeteciler cezalandırılırken, okurların da doğru haber alma hakkı ellerinden alınıyor.

       CHP İktidarında; Özgür basını yasama, yürütme ve yargıdan sonra demokrasimizin güçlü organı olacaktır. Yurttaşların gerçekleri öğrenme hakkının önündeki engelleri, internet ve sosyal medya yasaklarını, Sansürcü anlayış ve uygulamalara son verilecektir.

      Medyanın bağımsızlığını sağlamak için tekelleşmeyi ortadan kaldırıp, medya kuruluşu sahiplerinin başka ticari faaliyetlerini sınırlandıracağız.  Gazetelerin dağıtımında bütün gazetelerin, ortak olduğu şirket tarafından yapılması sağlanacaktır. Medya üzerindeki her türlü baskıya son vererek, Kamunun kaynaklarını ve gücünü, basın üzerinde baskı oluşturulmasında kullanımına müsaade etmeyeceğiz.

TRT VE ANADOLU AJANSI TARAFSIZ OLACAK

   Halktan toplanan vergilerle yayın hayatını sürdüren; TRT ve Anadolu ajansının idari, mali yapısını özerk hale getirerek! Buradaki siyasi kadrolaşmaya izin vermeyeceğiz. Kariyer ve liyakate önem vereceğiz. Kamuya ait kurumların halkı doğru bilgilendirme görevini yerine getirmesini sağlayacağız.

     Medya çalışanlarının özgürlüklerini ve iş güvencelerini patrona karşı güvence altına almak için sendikalaşmayı zorunlu hale getireceğiz.

     Basın ilan Kurumu ve RTÜK’ü yeniden, gazeteci sendikalarının temsilcilerinin de bulunduğu bir yapıya kavuşturacağız.

     Görsel, yazılı ve internet yayınlarının izlenme oranları nesnel bir şekilde ölçülmesi ve reklam gelirlerinden adil biçimde pay almalarını sağlayacağız. Medyanın yerel ve ulusal alanda özgür olması ve objektif yayın yapması için gerekli tedbirleri alacağız.

GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK

     CHP Samsun Milletvekili ve adayı Kemal Zeybek; Ülkemiz cezaevlerinde birçok gazetecinin bulunması üzüntü ile takip ediyoruz. Okuyucuyu doğru bilgilendirmek için haber peşinde koşan gazeteciler, yaptıkları haberlerden dolayı bazen işinden olmakta bazı durumlarda ise kendini cezaevinde bulmaktadır. CHP iktidarında; Yazar, gazeteci ve medya çalışanlarının maruz bırakıldığı işten attırma, ambargo, baskı ve hukuksuz yargılama, sansür gibi uygulamaları ortadan kaldıracağız.

  Basın mensuplarına karşı işlenen suçları kamu görevlilerine karşı işlenen suçlarda olduğu gibi ağır biçimde cezalandıracağız.

   Basın emekçileri zor şartlar altında emekleri ile yaşam mücadelesi peşinden koşan, halkın doğru bilgi alma hakkına yardımcı olan gazetecilerin işlerinden atılması, baskı görmesi önlenecek, özgürlükler içinde yayın yapmaları CHP iktidarında mümkün olacaktır. Cezaevlerinde bulunan bütün gazetecilerin özgürlüğüne kavuşması ve yargılamanın tutuksuz devam etmesi sağlanacaktır.      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.