Bafra’da yeni mezarlığın ne yolu var ne suyu

Bafra’da yeni mezarlığın ne yolu var ne suyu

2014 Yılında meclis kararı ile Asri mezarlığın kapasitesinin dolması nedeni ile Yakıntaş mevkinde yapılan yeni mezarlık ilgiden ve alakadan yoksun.

A+A-

Bafra Belediyesi tarafından Yakıntaş Mahallesi`ne 190 bin 886 metre kare alana sahip olan yeni mezarlık hizmete açıldı.   Bafra şehir merkezinden 5.8 kilometre uzaklıkta bulunan mezarlık Yakıntaş Mahallesinin Şentepe( Cingavur) denilen alana yapıldı.

CENAZE YAKINLARI SUYU NEREDEN ALACAK?

Yapıldığı günden bu yana birçok hizmetten mahrum bırakılan mezarlıkta, cenaze sahipleri su bulmakta zorluk çekiyor. Çünkü yeni mezarlıkta su bağlantısı bulunmuyor.

ELEKTRİK NE ZAMAN GELECEK?

Bafra yeni mezarlığın sorunları saymak ile bitmiyor. Bafra’nın yeni mezarlığında ışıklandırma yok. Peki ne zaman gelecek?

MEZARLIK YOLU ÇUKURLAR İLE DOLU

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bafra’nın birçok köyün yolu beton yapılırken Bafra’da yeni mezarlığa gidebilmek nerede ise imkânsız. Mezarlık yolunda hiçbir yerinde bozuk olmayan kısmı bulunmuyor. Durum bu olunca yolda giden araçlarda yolda zikzak çizerek gidiyor. Beton yapılan yolların ilk sıralamasında bulunması gereken mezarlık yolu yapımı neden öncelik sıralamasında ilklerde değil merak ediliyor.

YENİ MEZARLIK GECELERİ UYUŞTURUCU KULLANANLARIN MEKÂNI MI?

Bafra Asri mezarlıkta bir dönem sıkça görülen uyuşturucu kullanan şahısların buradan uzaklaştırılmasından sonra, gelen duyumlar neticesinde uyuşturucu tüketenlerin yeni adresi olarak Bafra’nın yeni mezarlığı olduğu söyleniyor. Cenaze sahipleri ve yakınları ise biz cenazelerimizi ziyarete geldiğimizde buradan rahatsızlık duyuyoruz, kendimizi burada güvende hissetmiyoruz, şeklinde sitemde bulundular.

 

Cenaze sahipleri ‘’yeni mezarlığın yolu, Elektriği, suyu ve geceleri uyuşturucu kullananların uğrak yeri olan bu kutsal yerin şeklinden duydukları rahatsızlığı Bafra Mezarlık müdürüne ilettiklerini fakat taleplerimize istinaden hiçbir girişimin olmadığını, Büyükşehir ve Bafra Belediyesinin bu konuyu ivedilikle çözüme kavuşturmasını istiyoruz dediler.’’

2-176.jpg3-143.jpg4-089.jpg5-062.jpg6-036.jpgdsc_0004-003.jpg7-021.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum