Bafra'da Şehitler İçin Yürüyüş Düzenlendi

Bafra'da Şehitler İçin Yürüyüş Düzenlendi

Hakkari Çukurca’da bölücü terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda mayın patlaması sonucu şehit olan Bafralı astsubay Üstçvş Tolga Pehlivan için bugün yürüyüş düzenlendi.

A+A-

Program Bafra şehitliğinde Kur’an-ı Kerim’in okunması ile başladı.  Program daha sonra şehitlikte toplanan yüzlerce kişi şehit Tolga Pehlivan’ın tişörtünü giyerek büyük dev Türk bayrağı açtı. Bafra Asri mezarlığın önünde başlayan yürüyüş, şehidin evinde son buldu.
Yürüyüşte, şehitler ölmez vatan bölünmez, batan sana canım feda, bir ölür, bin diriliriz şeklinde sloganlar atıldı. Bafralıların yoğun ilgisini gören yürüyüş zaman zaman duraklatılarak bu vatan sizinle gurur duyuyor sloganı atıldı.
Şehidin evinin önünde tekbirlerle karşılanan grup burada saygı duruşu ve istiklal marşı okudu, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptı. Şahin konuşmasında,  Değerli gençler bu memleket şunu iyi bilin ki fedakar insanların sırtında gidiyor. Malazgirt’ten, Dumlupınar’dan, Çanakkale’den günümüze gelene kadar binlerce şehit verdik. Bugüne kadar milyonlarca şehit vermiş bir milletiz, bu üzerinde durduğumuz toprakların bedelini bu millet fazlasıyla ödemiştir, ödemeye de devam ediyor şeklinde konuştu.
Program, konuşmanın ardından Bafra Müftüsü Necmettin Kayar’ın yaptırdığı dua ile son buldu.
Yürüyüşe, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Sosyal Hizmetler Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Bafra Gençlik Spor İlçe Müdürü Osman Şenocak, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

bafrada-sehitler-icin-yuruyus-duzenlendi-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.