Bafra'da Eylem

Bafra'da Eylem

Ali Keskin - Bafra55.net / Samsun'un Bafra İlçesinde, Organize Sanayi bölgesinde, işten çıkarılan işçiler, haklarını aramak için bir araya gelerek eylem yaptı.

A+A-

Bafra ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren hava süspansiyon sistemleri ve otomobil körük üretimi yapan farika önünde toplanan Türk İş Samsun, TES İş Sendikası ve Türk Metal Sendikası üyeleri ve işten çıkarılan işçiler eylem yaptı.

Yapılan eylemde konuşan Türk İş Samsun İl Temsilcisi ve TES İş Sendikası Başkanı Nakif Yılmaz yaptığı açıklamada “Bu mübarek günde Bafra`da sanayi bölgemizde işten atılan arkadaşlarımız için buradayız. Katkı veren Türk-İş`imize bağlı tüm yöneticilerine bu teşekkür ederiz. Ani gelişti yoksa biz bu toplantının daha katılımlı daha geniş çaplısını yapacağız. Öncelikle anayasal hakkımız olan örgütlenme hakkımızı elimizden almak istiyorlar. Burada şu arkamızda gördüğünüz fabrikada bu yörenin Bafra`nın 180 tane emekçisi çalışıyor. Ama işverenimiz bizlere insan onuruna yakışır bir çalışma hayatını çok görüyorlar. Sendikalı olduk. Sendikaya üye olduk diye performans kriterlerini göz önünde tutarak bugün 3 arkadaşımızı ve duyumlarımıza göre daha fazla sayıda arkadaşımızın işten atılacağı söyleniyor. Bu özel sektörün para kazanma hırsına dur demek zorundayız. O yüzden Türk Metal Sendikası burada örgütlendi toplu sözleşme yapmak için gerekli çalışmayı başlattık. Ama işverenlerimiz buna engel olmaya çalışıyor” dedi. Yılmaz`ın ardından konuşan Türk Metal Sendikası Samsun Bölge Temsilcisi Yusuf Kurd ise “Biz bu yola çıktığımızda arkadaşlarımızın büyük sorunları vardı. Sosyal imkanları çok düşük. Sürekli işten atılmalar ve İŞKUR`dan adam alınmalar. Bu işçiler artık bir bıkkınlık içindeydi. Ve çare olarak bizi gördüler. Bizde Türk Metal Sendikası olarak arkadaşlarımıza gerekli desteği verdik. Elimizde olan gücümüzle 181 kişi çalışan bu fabrikada 141 arkadaşımızı bünyemize katmak için yetki başvurusunda bulunduk.  Bu süre aşamasında 3 arkadaşımızı feda ettik. Bu arkadaşlarımız için yaptığımız mücadele inşallah zaferle son bulacak” dedi.

Konuşmaların ardından eylem yapan grup sloganlar atarak dağıldı.


bafrada-eylem-1.jpgbafrada-eylem-2.jpgbafrada-eylem-3.jpgbafrada-eylem-4.jpgbafrada-eylem-5.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.