BAFRA MÜFTÜLÜĞÜNDEN 2015 YILI KURBAN AÇIKLAMASI

BAFRA MÜFTÜLÜĞÜNDEN 2015 YILI KURBAN AÇIKLAMASI

TÜRKİYE DİYANET VAKFI YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA VEKÂLET YOLUYLA KURBAN HİZMETİ VERİYOR

A+A-

Kurban, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usulüne uygun olarak kesmeyi ifade eder.
Kurbanla amaçlanan hususlardan biri de toplumda kardeşlik, dayanışma ve sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Kurban ibadeti yerine getirilirken özellikle açlık ve yoksullukla mücadele eden bölgelere ulaştırılacak her türlü yardım büyük önem arz etmektedir.
               Türkiye Diyanet Vakfı, kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız işbirliği ile dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet şiarıyla Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenlemektedir.
Vekâleti alınan kurbanlar; yurt içinde Müftülükler, Vakfımız şubeleri, yurt dışında ise Din Hizmetleri Müşavirlikleri, ataşelikler ve Dışişleri Bakanlığımız tarafından görevlilerimiz nezaretinde kesilmekte ve vekâlet veren vatandaşlarımız adına muhtaçlara ulaştırılmaktadır. Tamamen dini, hayri ve insani maksatla yapılan bu hizmetin her safhası tam bir sorumluluk anlayışıyla yerine getirilmektedir. Türkiye Diyanet Vakfı, 2015 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 182 il ve ilçe merkezinde kurban kesimi yapacaktır.

            Türkiye Diyanet Vakfı, 2015 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt dışında 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapacaktır. Kurbanlarınızı Türkiye Diyanet Vakfı’na vekâlet vererek kestirebilir, yoksul ve muhtaçlara ulaştırabilirsiniz.

2010-2014 yılları arasında, ülkemizin yanı sıra Pakistan, Haiti, Somali, Arakan, Mali, Suriye, Filistin-Gazze, Filipinler, Bosna-Hersek, Afganistan, Irak ve birçok Afrika ülkesinde yaşanan doğal afet, savaş ve insani krizler nedeniyle 292 milyon TL tutarında insani yardım yapılmıştır.

Bütün bu amaçlar doğrultusunda Kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kestirmek isteyenler için;

 Yurt içi Kurban bedeli 625TL, Yurt dışı Kurban bedeli 450 TL

Tahsilat ekranlı bankalara gidip sadece Türkiye Diyanet Vakfı ismini vererek veya ilgili bankaların web şubelerini kullanarak bağışta bulunabilirsiniz.

Tahsilat Ekranlı Bankalar ;

ZİRAAT BANKASI

VAKIFBANK

HALKBANK

GARANTİ BANKASI

AKBANK

ALBARAKA

TÜRKİYE FİNANS

KUVEYT TÜRK

PTT İŞYERLERİ

Yukarıda yer alan bankaların şubelerine gidip Türkiye Diyanet Vakfı’na bağış yapacağınızı belirterek veya ilgili bankalarda hesabı olanlar banka web şubesini kullanarak, masraf ödemeden, hesap numarası vermeden kurban bağışınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca Türkiye Diyanet vakfı Web sitesinden online olarak, Türkiye Diyanet Vakfı Bafra Şubesi ve Din görevlilerimiz aracılığıyla kurban bağışı yapabilirsiniz.

 

                                                                                                            BAFRA MÜFTÜLÜĞÜ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.