Bafra kimi gönderecek?

Bafra kimi gönderecek?

Seçime sayılı günler kala partilerde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.

A+A-

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala, partiler seçim çalışmalarına devam ediyor. Samsun’da seçimlerin nabzını her seçim dönemi olduğu gibi yine Bafra tutacak, fakat seçim sonrası nimetlerinden ise diğer ilçeler faydalanacak gibi soruları bir türlü Bafra halkı sormadan edemiyor.

AKP: İktidar partisi unvanını son seçimde kaybeden AKP, Bafra`da ilk Seçim Koordinat Merkezini açtı ve çalışmalarına bir adım daha önde başlamış gibi gözüküyor. Seçim öncesinde bir strateji belirlemiş olan AKP, 7 Haziran seçimlerinde vekil sayısını 5`e düşürmüş ve kendini başarılı görmemiştir. Ne yapmalıyım diye seçimi masaya yatırmış. Benim 6`ncı sıra adayımı kim aldı diye sormuş. Ve cevabı MHP diyerek bulmuş. MHP kimle almış 6`ncı sırayı, 2. Sıra milletvekili adayı Hüseyin EDİS ile almış. Hüseyin Edis nereli Bafralı. O zaman yapılması gerekeni hemen yapmış karşısına Bafralı olan Av.Orhan Kırcalı’yı çıkarmış. Av. Orhan Kırcalı`yı da manidar bir sıra olan 6`ncı sıradan milletvekili adayı çıkardı. Artık Bafra’nın bir evladı daha seçime girecek demiş.

CHP: CHP’de diğer partilerde olduğu gibi 7 Haziran`da elde ettiği 2 vekil sayısını 3’e nasıl çıkartırım diye bir seçim çalışması düşünmüş olmalı. Haziran seçimlerinde 3`üncü sıra adayı olan Neslihan Hancıoğlu`nu bir basamak geri atarak yerine Bafralı olan Ankara’da yaşayan Halk TV. Genel Yayın yönetmeni Saban Sevinç`i devreye soktu.

MHP: MHP’de 7 Haziran seçimlerinde elde ettiği 2 vekil başarısını devem ettirmek adına ilk 2 sırada oynama yapmadı. Yine 1`inci sırada Erhan Usta ve 2`nci sırada Hüseyin Edis`i yine aday gösterdi. 7 Haziran seçimlerinde ‘Bafra’nın tek adayı’ sloganı olan Hüseyin Edis`in bu kez aynı sloganı kullanmayacağı kesin. Artık karşısında seçilme olasılığı yüksek olan 2 rakibi var.

Sonuç olarak 3 adet seçilme ihtimali yüksek olmak üzere 5 Bafralı adaydan bakalım Ankara’ya kimleri gönderecek. En çok merak edilen ise kim 1 Kasım`dan sonra Bafralı olmayı bırakıp Ankaralı olacak.

EDİTÖR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.