Azerbaycan ve Türkiye Eğitim Çalışanlarının Uluslararası Konferansı Gerçekleştirildi

Azerbaycan ve Türkiye Eğitim Çalışanlarının Uluslararası Konferansı Gerçekleştirildi

Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Derneği'nin organizasyonu ve Türkiye'nin Uluslararası Öncü Öğretmenler Derneğinin katılımıyla öğretmenlerin uluslararası konferansı yapıldı.

A+A-

Azerbaycan ve Türkiye'nin yüksek ve orta öğretim okullarının bir grup öğretmeninin katılımcısı olduğu "Çağdaş eğitimin prioritetləri-zamanın çağrıları" konusunda uluslararası konferans ve tatbikat turu zengin programla akılda kaldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğin açılışında ünlü alim, pedagogika üzere bilimler doktoru, profesör Ferahim Sadıgov, Türkiye'den prof. Davut İbrahimoğlu, Eğitim Enstitüsü'nün uluslararası işbirliği şube müdürü, Emektar öğretmen Almaz Hasret konuşma yaparak iki ülkenin eğitim sisteminin içeriği, yeni eğitim-öğretim yöntemlerinden söz ettiler. Sonra konferans katılımcıları üniversitenin lojistik üssü ile tanışmışlar.

Azerbaycanlı konuklarla görüşme yapan İstanbul'un Üsküdar üzere eğitim müdürü Sinan Aydın kardeş ülkeden gelen öğretmenleri selamlayarak memnuniyetini ifade etti. O, böyle etkinliklerin önemini ve karşılıklı işbirliğinin önemini vurguladı.

Sonra Uluslararası Öncü Öğretmenler Derneği ofisinde Eğitim Derneği'nin temsilcileri ve uluslararası konferansın katılımcıları ile İstanbul'un çeşitli okullarında çalışan öncü öğretmenlerle toplantı düzenlendi. Azerbaycanlı öğretmenler tanıtımlarla konuşma yaptılar. Konferansta Türkiye ve Azerbaycan'ın eğitim çalışmacıları görüş alışverişinde bulundu, deneyimlerini paylaştılar.

Etkinlik katılımcıları İstanbul'da eğitimsiz kalan Azerbaycanlı çocuklara okul açtıran "Eğitimci Kadınlar" Sosyal Birliğinin başkanı Şergiye Memmedova'nın okulunda eğitimle uğraşan azerbaycanlı öğretmen ve öğrencilerle görüştüler. Sonra Azerbaycan'dan götürülen çocuk edebiyatına dair kitaplar, bayraklar ve diğer hediyeler kolektife takdim edildi. İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kütüphanesine, Üsküdar eğitim müdürlüyüne Azer Hasretin "Ben tanıklık ediyorum" ve İbrahim Memmedov'un "Azerbaycan'a karşı Sumgayıt provokasyonu- Grigoryan'ın işi" kitapları hediye edildi.

Etkinliğin sonunda konferans katılımcılarına uluslararası sertifika, plaket ve hediyeler verildi.

Ülker Piriyeva

Ankara

azerbaycan-ve-turkiye-egitim-calisanlarinin-uluslararasi-konferansi-gerceklestirildi-1.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.