Alaçam'da 15 Temmuz ..

Alaçam'da 15 Temmuz ..

Alaçam Kaymakamlığı himayesinde,15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları

A+A-

15 Temmuz 2017 Cumartesi günü Şadibey Camiinde kılınan Akşam Namazı sonrası Cumhuriyet Meydanından Bafra Caddesi üzerinden Anneler parkına kadar Türk Bayrakları ile kortej eşliğinde şehitler ölmez vatan bölünmez nidaları ile bir birine kenetlenmiş Alaçamlılar hep birlikte yürüyüşe destek verdiler.
Yürüyüş sonrası anneler parkında yapılan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. 
Açılış konuşmasını Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar yaparak şunları söyledi: ‘’15 Temmuz 2016 da Milletin iradesi ve Millete rağmen daha önce farklı biçimlerdeki teşebbüslerle devleti ve hükümeti ele geçirmek isteyen Fethullahçı Terör Örgütüne üye bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimi Milletimizin milli iradeye sahip çıkmasıyla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla engellenmiştir.’’ “Türk Milletinin, top yekün Türkiye geçilmez dediği tarihin adıdır 15 Temmuz. 15 Temmuz gecesi, vatanımızı, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz, cefakar ve fedakar millete doğrultarak hain, kalleş ve kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, yüce Türk milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar” Başkan Uyar, “Hain ellerin, millet iradesiyle seçilmiş hükümete karşı darbe teşebbüsüne kalkışması asla kabul edilemez. Milli iradeye sahip çıkmak nefes aldığımız sürece hepimizin boynumuzun borcudur. Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen, yerli ve yabancılara uşaklık eden ve darbe maskaralığı yapanlara bu asil millet asla prim vermeyecektir. Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, Türkiye büyük bir devlettir. Milletimiz büyük bir millettir. Zaman, tanklarını, silahlarını milli iradeye doğrultmuş millet düşmanlarına mücadelede tam ve kararlı olma ve devlet-millet olarak kenetlenme zamanıdır” diye konuştu. 
Daha sonra Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar şunları dedi: “Asrın ihaneti 15 Temmuz darbe girişimini ve bu ihaneti büyük bir destana dönüştüren kahramanlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız" o gece uçak, helikopter ve tanklarla saldıran hainlere karşı tüm milletin tek yumruk olup, devletin kurumlarıyla birlikte kararlı bir duruş sergiledi. "Bugün bu topraklar üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, bunu o gece büyük bir demokrasi destanı yazan kahramanlarımıza borçluyuz "15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal teşebbüsünde bulunan hainlerin topu, tüfeği, tankı vardı, milletimizin de imanı. Tarih boyunca konu vatan, bayrak ve ezan olduğunda canını feda etmekten çekinmeyen aziz milletimiz, 15 Temmuz’da Çanakkale ruhunu ilelebet yaşatmak üzere yeniden canlandırdı. Ben inanıyorum ki, darbeci teröristleri püskürten bu birlik ve beraberlik ruhu, daha da güçlenerek nesilden nesile aktarılacaktır" Ülkenin birliğine ve dirliğine kasteden dahili ve harici hainlerin kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacağını vurgulayan Çağlar, "Hiç kimsenin huzurumuzu, istikrarımızı ve binlerce yıllık kardeşliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye, siyasi istikrarı, demokrasisi ve ekonomik gücüyle gelişme ve kalkınmasını devam ettirecek, geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Bu vesileyle, vatanı uğruna canından vazgeçen şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" dedi. Program akışında Alaçam Müftülüğü tarafından hazırlanan ilahiler aşrı şerifler ve kuran ı kerimler, ezanlar ve salalar okundu. İlçe Müftüsü Mehmet Süsün’ün son duasıyla program son buldu. Alaçam Kaymakamlığı ve Alaçam Belediyesi tarafından yapılan programda katılımcılara çeşitli ikramlar yapılarak gece geç saatlere kadar devam etti.

alacamda-15-temmuz-...JPGalacamda-15-temmuz-..-001.JPGalacamda-15-temmuz-..-002.JPGalacamda-15-temmuz-..-003.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.