Alaçam Belediyesi  Bayram öncesi işyerlerini denetledi

Alaçam Belediyesi Bayram öncesi işyerlerini denetledi

Alaçam Belediyesi Zabıta ekipleri ve veteriner hekimliği tarafından ilçe genelinde yaptığı sıhhi ve gayri sıhhi işyerleri denetimlerini Ramazan ayı münasebetiyle sıklaştırdı.

A+A-

 Fırın, kahvehane, çay ocağı, pastane ve lokanta denetimlerinde temizlik ve ürün gramajlarını kontrol eden ekipler, işletmelerin ruhsatlarını da inceliyor. 
İlçe genelinde periyodik olarak devam eden zabıta denetimlerinin Ramazan ayı münasebetiyle sıklaşarak devam ettiği bildirildi. Özellikle Fırın, kahvehane, çay ocağı, pastane, lokanta ve imalathaneler gibi sıhhi işyerlerinin kontrol edilmesine önem verdiklerini dile getiren Alaçam Belediye Başkanı Hadi UYAR, denetimlerde en çok temizliğe ve gramaja önem verdiklerini vurguladı. Amaçlarının daha düzenli bir Alaçam olduğuna dikkat çeken UYAR, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve halkın sağlıklı bir şekilde Ramazan ayını idrak etmeleri konusunda çalıştıklarını kaydetti.
Genellikle yiyecek ve içecek üzerine hizmet veren işletmeleri incelediklerini belirten UYAR, “vatandaşımızın hizmet aldığı yerler çok önemlidir. Hem sıhhi açıdan hem de temizlik açısından işyerlerinin kontrolü halk sağlığının önemine binaen gereklidir. Bu düşünce ile kontrollerimizi sıklaştırdık. Gıda güvenliği günümüzde çok önem kazandı. Tüketilen gıdaların hijyen şartlarında ve gerekli gramaja uygun şekilde tüketiciyle buluşturmak için belediyemiz zabıta ekiplerimiz belli periyotlarda işyerlerimizi denetlemektedir. İkaz edilmelerine rağmen gerekli şartlar yerine getirmeyen işletmeler kapatılacaktır” dedi.

alacam-belediyesi--bayram-oncesi-isyerlerini-denetledi.jpgalacam-belediyesi--bayram-oncesi-isyerlerini-denetledi-001.jpgalacam-belediyesi--bayram-oncesi-isyerlerini-denetledi-002.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.