ADLİYE ÇALIŞANLARI DE İYİLEŞTİRME İSTİYOR

ADLİYE ÇALIŞANLARI DE İYİLEŞTİRME İSTİYOR

Adalet Bakanlığı’nın hakim ve savcılara zam yapma kararına tepki gösteren Samsun’un Bafra ilçesindeki adliye çalışanları, kendilerine de iyileştirme yapılmasını istedi.

A+A-

Bafra Adliyesi’nde çalışan yaklaşık 35 Adalet Büro-Sen üyesi, Adalet Sarayı karşısındaki Bafra Kent Meydanı’nda, hakim ve savcılara zam verilmesine karşın, diğer adalet çalışanlarına zam verilmemesine tepki gösterdi.
Adalet Büro-Sen Bafra Şube Başkanı Cüneyt yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, bundan yaklaşık iki ay önce Temmuz ayında yapmış olduğu basın açıklamasında hakim ve savcılar ile birlikte personelin de özlük haklarında iyileştirme yapılacağını açıklamıştı. Fakat geçen hafta yapmış olduğu açıklamalarda hakim ve savcılara bin 155 lira zam yapılacağını, kendilerinin bu zamdan memnun kalacaklarını düşündüğünü, personele zam yapılması halinde diğer kurumdaki memurlarında isteyeceğinden bahisle bunun mümkün olmadığını belirterek tarihi bir gaflete imza atmıştır. Bizler bugüne kadar şunu gördük: Adalet Bakanlığı’nda adalet sadece isminde var. Adaletin en son tecelli ettiği yer Adalet Bakanlığı’dır. Bizler Adalet Bakanlığı’nı, personelin sorularına eğilen, çözüm bulan onları mutlu eden bakanlık olarak değil, sadece hakim ve savcıları mutlu etmeye yarayan ‘hakim ve savcı bakanlığı’ olarak kabul ediyoruz. Şunu da ayrıca ifade etmek istiyoruz: Sakın yanlış anlaşılmasın, aynı iş yoğunluğunu taşıyan hakim ve savcılarımıza iyileştirme yapılmasına karşı değiliz, aksine bundan mutluluk duyuyoruz. Fakat aynı iyileştirmenin personele de yapılmasının adaletin kaçınılmaz bir gereği olacağına inanıyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.