8 Yabancı Ülkeden 400 Sporcu Bafra'ya Şölen Yaşatacak

8 Yabancı Ülkeden 400 Sporcu Bafra'ya Şölen Yaşatacak

Türkiye Wushu Federasyon ve İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, '' Bafra'ya Şölen Yaşatacağız Dedi.''

A+A-

Bafra'da yapılacak olan Wushu müsabakaları ile ilgili Bafra Gençlik ve Spor Merkezinde  açıklama yapan Türkiye Wushu Federasyon  Başkanı Abdurrahman Akyüz, '' Biliyorsunuz Wushu sporu insan sağlığı açısından önemli bir spordur.  Bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimi sağlama açısından son yıllarda dünyada çok hızlı bir şekilde gelişen ve yayılan bir sağlık sporudur.

Gençliğin özellikle yetiştirilmesinde, vatanına, milletine faydalı ve maddi manevi donanımlı bir şekilde yetişmesinde önemli etkileri ve katkıları bir spor çeşitidir. Teknik özellikleri bakımından diğer sporlardan farklı bir spor. Çok beceri isteyen ama herkesin yapabileceği, sağlığı geliştiren bir spor. Bu sporun dünyada hızlı bir şekilde geliştiğini ve yayıldığını görüyoruz. Özellikle de son 5 yıldır Türkiye'de büyük bir gelişme kaydetti. Bu güzel sporun bugün burada anadolumuzun güzel ve meşhur ilçesi Bafra'da önemli ve uluslararası bir şampiyonasını tertip ediyoruz. Bunun içinde önemli bir hazırlık yaptık ülkeleri teşvik etmek açısından ve 8 ülke katıldı 400 sporcu ile birlikte. Bir ilçede yapılabilecek en büyük organizasyonlardan biri gerçekleşecek. Hep beraber göreceğiz.

Çok mükemmel bir şampiyona olacak diye düşünüyorum. 1 Ay öncesinde Balkan Şampiyonasını gerçekleştirdik Yunanistan'da belki de onun ayarında bir etkinlik olacak. Sporcularımızın en iyilerini getirdik buraya ki güzel bir şölen yaşatalım istedik. Bugün akşam açılışımız olacak. Şampiyonamız Cumartesi ve Pazar günleri de devam edecek. Şimdiden Bafra için hayırlı olsun diyoruz.'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.