Ziraat Türkiye Kupası finaline doğru

Ziraat Türkiye Kupası finaline doğru

Trabzonspor takım kaptanı Tolga Zengin, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’ye karşı oynayacakları maçla ilgili,

A+A-

 

"Hiçbir kupa, hiçbir başarı insan hayatından daha değerli değil. Bunu geçtiğimiz haftalarda rahmetli Burak kardeşimizden gördük" dedi.

Zengin, düzenlenen ortak basın toplantısında, "Bizim için de gerçekten kötü geçen sezonun, zorluklar yaşadığımız bir sezonun, son 4-5 haftasında kısmen daha iyi oynadığımız bir sezonun sonuna geldik. İnşallah yarınki maçla birlikte sezonu iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Zor bir maç olarak gördüğümüzde, rakibin kim olduğu çok da önemli değil. Çünkü bunlar artık kupa finali. İnşallah yarın iyi bir futbolla kazanan taraf biz oluruz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Yarın oldukça gergin bir karşılaşma olacak. İki kulüp arasında gerginlik söz konusu taraftarlara bir mesajınız olacak mı?" şeklinde soru üzerine Zengin, "Hiçbir kupa, hiçbir başarı insan hayatından daha değerli değil. Bunu geçtiğimiz haftalarda rahmetli Burak kardeşimizden gördük. Daha öncesinde Mustafa Hamza ve ondan önceki hadiselerden olsun. Ben olaya böyle bakıyorum. İnsani bir boyutu var bu işin. Her şey kimsenin canından daha değerli değil, herkesin bir ailesi var. Sağduyu olmamız gerekiyor. Biz sahada işimizi yapacağız, gerisini Allah bilir" cevabını verdi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe takım kaptanı Emre Belözoğlu ise, yaptığı açıklamada, "Bizim için genel anlamda iyi geçen bir sezonun son maçı olarak Türkiye Kupası finaline çıkacağız. Rakibimiz saygı duyulacak bir takım, zor bir maç olacak. Genel anlamda iyi geçen bir sezonu taçlandırmak adına bizim adımıza çok iyi bir şans olduğunu düşünüyorum. İnşallah kazanan taraf biz oluruz. Zor bir maç olacak" dedi.

Bir gazetecinin, "Yarın oldukça gergin bir karşılaşma olacak. İki kulüp arasında gerginlik söz konusu taraftarlara bir mesajınız olacak mı?" şeklinde soru üzerine Belözoğlu, "Sonuçta sahada futbol oynamaya çalışan iki takım olacak. Türkiye’deki bu anlamda futbol algısının yanlış olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü futbol bir ’şov işi.’ Biz de elimizden geldiğince takımlarımızın başarısı için sahada mücadele eden profesyonelleriz. Bu anlamda bizler takımlarımızın başarısı için mücadele edeceğiz. Taraftarlar da tabi ki kendi takımlarının kazanmasını isteyecekler ama futbol sadece bir oyundur. Futbol, hayatta insanların kendi değerlerinden, kendi ailelerinden daha değerli bir şey değildir. Taraftarların da böyle düşünmesini istiyorum. Onlara mesajım bu olacak. Kazanmak için her şeyi yapıp, elimizden geldiğince maçta kazananın tebrik edecek, yenileni elimizden geldiğince teselli edecek şekilde hazırlamaya çalıştık kendimizi. Bu maçın bu anlamda bir mesaj verici tarafı olur" cevabını verdi.

Açıklamaların ardından iki kaptan kupayla birlikte basın mensuplarına poz verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.