ZEYTİNBURNUNDA SAMSUNLULAR SOW

ZEYTİNBURNUN'DA SAMSUNLULAR SOW

İstanbul Zeytinburnu Belediyesince düzenlenen 10. Geleneksel Yöresel Günlere İstanbul'da bulunan Samsunlular damgasını vurdu.

A+A-

Kürsüye ilk olarak Zeytinburnu Tüm Samsunlular Dernek Başkanı Davut Genç çıktı. Genç, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Zeytinburnu Tüm Samsunlular Derneği olarak bu yıl ilk kez Yöresel Günlere katılarak Samsun’u temsil ettiklerini, yaklaşık bir ay önce kurulan ve bugün resmi açılış yapılan derneğin üye sayısının 1200 aştığına vurgu yaptı. Başkan Genç Ben ve Arkadaşlarım Sizlere hizmet için yola çıktık dedi ve alkışlar artasında kürsüden indi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyadan insanları barındıran Zeytinburnu, bu özelliği ile adeta Hem Türkiye’nin hem de Türk dünyasının minyatürü gibi. İşte bu noktadan hareketle de Zeytinburnu Belediyesi, farklı kültürleri düzenlediği bir etkinlik ile aynı çatı altında buluşturduklarından bahsetti.. "Eğer sizler olmasaydınız biz bu tür güzel organizasyonları yapamazdık. Bizler sizlerden aldığımız paralarla bunları gerçekleştiriyoruz.. Dünyanın tek başına bir anlamı yok biz birlikte bir Türkiye’yiz, bu ülkenin birlikte güzelliği var. Allah Zeytinburnu halkına daha fazla versin bizlerde sizlere daha güzel organizasyonlar düzenleyelim. Bugün bu salonu hınca hınç doldurdunuz bu akşam Ulu Önderin Kurtuluş mücadelesinin startını niçin Samsun’dan verdiğini bir kez daha iyi anlamış olduk. Coşkunuz her daim böyle olsun dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Dernek Başkanı Davut Genç’e bu güzel geceyi organize ettikleri için teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Murat Aydın, SANKON Genel Başkanı Kaya Aşçı ve Milletvekili Osman Aşkın Bak’a birer teşekkür plaketi ve isimlerinin yazılı olduğu 55 numaralı Samsun spor Forması takdim edildi. Tüm Samsunlular Gecesi Yöre Sanatçıların duygusal ve coşkulu parçaları eşliğinde geç saatlere kadar devam etti.

Zeytinburnu Tüm Samsunlular Gecesine, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,Başkan Yrd. Gökhan Kasap, Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Tapkan, İlçe Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk, CHP İlçe Balkanı Metin Doğan, CHP Zeytinburnu Belediye Başkan A. Adayları Salih Zeki Durmuşoğlu ve  Mimar Mustafa Fazlıoğlu, SAMKON Başkanı Kaya Aşçı, SAMKO Başkan Vekili Abdurrahman Güngör, AK Parti ve CHP Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, STK Başkanları ve Yöneticileri, Zeytinburnu Tüm Samsunlular Derneği Başkanı Davut Genç ve tam kadro ekibi ve çok sayıda Samsunlu, Zeytinburnulu katıldı. 

Haber:Ahmet Mavi/İST

dsc01358.jpgdsc01364.jpgdsc01367.jpgdsc01368.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.