ZEYBEK:ESNAF- ÇİFTÇİ BAĞ-KUR PRİM GÜNÜ DÜŞSÜN!

ZEYBEK:ESNAF- ÇİFTÇİ BAĞ-KUR PRİM GÜNÜ DÜŞSÜN!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “TBMM’de Esnaf ve Çiftçilerin BAĞ-KUR’dan emekli olmalarında SSK şartlarında emekli edilmesini istedi.

A+A-

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “TBMM’de Esnaf ve Çiftçilerin BAĞ-KUR’dan emekli olmalarında SSK şartlarında emekli edilmesini istedi. BAĞ- KUR’lu Esnaf ve Çiftçiler dokuz bin iki yüz gün prim ödeyerek emekli olurken, SSK ‘da yedi bin iki yüz gün üzerinden emekli hakkı kazanan çalışanlarla eşit hakların verilmesi gerekir. Bu durum, üretenler ve çalışanlar arasında eşitsizlik giderilmelidir. Esnaf ve Çiftçi BAĞ-KUR’lular SSK’lılardan neden daha fazla prim ödüyor. Bu durumun düzeltilmesi zorunludur. Toplumun tüm kesimleri arasında farklı şartlarda emekli olma ve farklı ücret alma eşitsizliğinin ortadan kaldırılmaması eşitsizlikler olmamalıdır.

Zeybek; En düşük emekli aylıklarının asgari ücret seviyesine çıkarılması kaçınılmazdır. Emekliler, dul ve yetimlerin aldıkları ücretlerle yaşamlarını sürdürmenin imkânı kalmamıştır. Emeklileri, eşe, dosta ve akrabalarına mahkûm etmeyin. Emekli aylıklarının en düşüğünü asgari ücret seviyesini çıkarın.

Zeybek; Asgari ücretin yükseltilmesi çalışanların hakkıdır. Devlet, asgari ücreti yükselterek işverenlerden daha fazla vergi almayı amaçlamıştır. Asgari ücret 5.500TL iken işverenlerin ödediği vergi toplamı 2.103TL idi, asgari ücreti 8.506TL’ ye çıkarınca işverenin ödediği vergi toplamı 3.253TL’ye çıkarılmıştır. Devlet, asgari ücretliden alınan vergileri düşürsün.”

KÖTÜ OLAN EKONOMİK KOŞULLARDAN HERKES ETKİLENİYOR!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Bakkal, büfeci, berber, kahveci, küçük market sahipleri, sanayide iş yapan tamirci, kaynakçı ve kısaca küçük işletmelerin tamamı çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Dar gelirli kesimlerin derdine deva olabilecek ve onları rahatlatacak programların hayata geçirilmesi zorunludur.

Zeybek; Esnaf kira ödüyor siz spotaj vergisi olarak yüzde yirmi vergi alıyorsunuz. Tüm kira ödeyenlere desteklerin sağlanması gerekmektedir. Esnaf, sanatkâr ve taşıma işi yapanlarda farklı değil, mazot fiyatlarından alınan ÖTV, KDV ve farklı kalemlerde alınan vergiler bütün kesimleri sıkıntıya sokarken, Mazot fiyatlarının iki ileri bir geri gelmesi ile nakliyecilik yapanlarda; hesap yapamaz duruma düşürülmüştür. Nakliyeci, hangi rakamlarla taşıma yapacağını bilmemekte ve zarar etmektedir.

Zeybek; Esnaf, sanatkârlar, nakliyeciler ve tüm dar gelirli üreten kesimlere; Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kaynak aktarımı, düşük faizli kredi kullandırma işlemi yapılmalıdır. Kredi bol diyorlar, nerede? Düşük faizli krediyi esnaf bulamıyor! Yoksa bu düşük faizli krediler farklı kesimlere mi gidiyor. Dedi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.