Zeybek’den seçim yorumu

Zeybek’den seçim yorumu

Seçimlerin ardından tekrar CHP Samsun Milletvekili seçilen Kemal Zeybek, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

A+A-

SAMSUN/Mert KAPLAN

 7 Haziran seçimleri sonrasını ve 1 Kasım seçimleri hakkındaki görüşlerini gazeteciler ile paylaşan Zeybek,  siyasi partilerin 7 Haziran öncesi kendi parti programlarını taklit ettiklerini ve seçim vaatlerinde bulunduklarını belirterek,

“ HALIKIMIZ TEK BAŞINA İKTİDAR DESE DE, CUMHURİYET DEDİ”

 “ 7 Haziran öncesi ve sonrası CHP için halkın iradesi önemli idi. Seçimler sonrası diğer siyasi partiler ile hükümetin kurulması için mücadelesini verdik. Partimiz hatta Ak Parti ile hiçbir zaman bir araya gelemeyeceği, Cumhuriyet teamüllerini yıkan, yok eden ve 13 yıldır ülkenden Atatürk ilke ve inkılaplarını yok etmek isteyen bir anlayış ile dahi ülkenin geleceği için hükümet kurulması için elinden geleni yaptı ve mesai harcadı. Fakat CHP’nin vermiş olduğu bu destek 35 gün oyalama taktiği olarak kullanıldı ve koalisyon hükümeti kurulmadı. Ak Parti başından beri bunu planlıyordu. Ak Parti tek başına iktidara geldiği zaman halkın iradesinin temsil edildiği, fakat diğer siyasi partilerin desteklendiği ve bir araya geldiği zaman halk iradesinin yok sayıldığı bir düşünceye sahipler.  Bu düşünce padişah ve sultan sevdalılarının düşüncesi idi. Türkiye Cumhuriyeti verilen Kurtuluş Savaşı sonrası ortaya çıkan ve padişahlığı sonlandıran bir rejimdir. 1 Kasım seçimleri öncesi ve şuan geldiğimiz noktada halkımız tek başına iktidara gelinse de Cumhuriyetin yıkılamayacağını ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkıldığını gösterdi.” dedi.

Kemal Zeybek bundan sonraki süreçle ilgili olarak da:

“ VAATLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“ CHP olarak Cumhuriyetimizin değerlerinden bir toz parçasının kadar ufak bir değerinin bile değiştirilmesine izin vermeyeceğiz. Ak Parti bulunduğu mevcut konumda bunları bilmesi gerekiyor. 1 Kasım seçimleri sonrası CHP gurubuna ve şahsıma büyük görevler düştüğünü biliyorum. Önümüzdeki 4 yıllık süre zarfında halkımızı orada temsil edeceğiz.  Halkımızın görüş ve taleplerini Türkiye Büyük Millet Meclis’ine taşıyacağım. Bundan sonraki mücadelemiz Samsun için olacak. Bize destek veren vermeyen herkes adına Samsun için çalışacağız. Ak Partinin seçim vaatlerinin halkımızın yararına olanlarının yerine getirilmesi içim muhalefet olarak gereken desteği vereceğiz ve takipçisi olacağız. Yerine getirilmeyen vaatlerinde hesabını soracağız. 1 Kasım seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve bu süreçte CHP’ye ve şahsıma destek veren vermeyen tüm herkese teşekkür ediyorum.  Bizlere destek vermeyen halkımızın da bir sıkıntıları olduğunda onlar adına da mücadele vereceğimi bilmelerini isterim.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.