ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ VİRÜS FIRSATÇILIĞINA KARŞI DENETİMDE

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ VİRÜS FIRSATÇILIĞINA KARŞI DENETİMDE

Bafra Belediye Zabıtası, korona virüsü salgını nedeniyle talebin arttığı hijyen ürünlerinde anormal fiyat artışının önüne geçmek için işletmelere denetim gerçekleştirdi.

A+A-

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs salgınının Türkiye'de görülmesinin ardından özellikle hijyen ve gıda ürünlerinde yaşanan yüksek fiyat artışının önüne geçmek amacıyla kent genelindeki; zincir marketler,  Medikal malzeme satan firmalar, dezenfekte ürünler, maskeler, kolonya, temizlik malzemeleri, gıda maddelerinde anormal fiyat artışı ve stokçuluk olup olmadığı yönünde denetimler yaptı.

Özellikle kolonya, sabun gibi ürünlerle, uzun ömürlü gıdaların yer aldığı rafları kontrol eden ekipler, fiş ve fatura kontrollerinde de bulunuyor.

Virüs fırsatçılığına izin vermeyeceklerini belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç; "Korona virüsü, mikrobik yayılma ve üremelerinin önüne geçilmesi amacıyla ekipler, halkın yoğun olarak kullandığı bankamatikler, otobüs terminali, minibüs ve dolmuş durakları, rögarlar, çöp konteynerleri ve çevresinde dezenfektan ilaçları ile temizleme işlemlerinin yanı sıra, gıda ve temizlik ürünü satışı yapan işletmelerdeki anormal fiyat artışlarını da denetliyoruz. " dedi.

Denetimleri periyodik olarak sürdüreceklerinin de altını çizen Başkan Kılıç, "Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlandığı takdirde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü'ne tespitlerimizi ulaştıracağız ve gerekli yasal işlemlerin yapılmasını sağlayacağız" dedi.

zabita-denetimleri-1.jpgzabita-denetimleri-2.jpgzabita-denetimleri-3.jpgzabita-denetimleri-4.jpgzabita-denetimleri-5.jpgzabita-denetimleri-6.jpgzabita-denetimleri-7.jpgzabita-denetimleri-8.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.