YILMAZ: “ADAY ADAYIYIM”

YILMAZ: “ADAY ADAYIYIM”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2014 yerel seçimlerinde aday adayı olduğunu açıkladı.

A+A-

Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çiftlik Caddesi’ni Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyelerini taş fabrikasını gezdirmeye götürürken otobüste yaptığı açıklamada, gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday olup olmayacağı konusundaki belirsizliği netleştirdi. Açıklamasında kendini bu şehre adadığını ve gücü yettiğince bu kente hizmet etmeye kararlı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Hayalimdeki Samsun’u oluşturmak için 1999 yılından beri var gücümle çalışıyorum. Daha yapmam gereken birçok iş var. Allah’ın izni ile bu işleri de tamamlamak istiyorum. Sayın Başbakanım da uygun gördüğü takdirde hizmet vermeye devam etmek istiyorum. Bu nedenle önümüzdeki seçimlerde de aday adayıyım” dedi.
2014 yılında yapılacak seçimlerde artık Samsun’dan büyükşehir olarak bahsedilemeyeceğini, yapılan yasa değişikliği ile artık Samsun’un bir “bütünşehir” olarak anılacağını belirten Yılmaz, “Seçimden sonra tüm ilçelere, tüm köylere hizmetle mükellef bir belediye olacak. Hizmet ağı ve yükü inanılmaz genişliyor. Böylesine geniş alanda hizmet vermek gerçekten zor olacaktır. Bunun için bilgi, birikim ve beceriye ihtiyaç olduğu kesindir. 1999’dan beri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet verdiğim Samsun’a ‘Bütünşehir Belediye Başkanı’ olarak hizmet vermek düşüncesindeyim. Belediye başkanlığım öncesi görev yaptığım Karayolları Bölge Müdürlüğüm dönemimde kentin bütünü, ihtiyaçları ve çözüm yolları açısında hem şahsım hem de ekibim ile gerekli bilgi,birikim ve deneyime sahibiz” diye konuştu.

BAŞBAKAN’IN ONAYI ŞART
Bütünşehir olacak bir Samsun’da ortaya çıkacak çalışma şartlarının zorluğuna ve yükün ağırlığına dikkat çekerek bugüne kadar yaptıkları çalışmaların kendisi ve ekibi için önemli bir referans olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Kent genelinde çok tartışılması ve bilgi kirliliği oluşturulması üzerine aday adaylığını açıklamak gereğini hissettim. Sayın Başbakanımız da münasip gördüğü takdirde gelecek yerel seçimlerden sonra da hizmet vermek arzusundayım. Bu nedenle de, aday adayı olduğumu herkesin bilmesini isterim” şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.