Yıllardan 1919 günlerden ondokuz Mayıs...

Yıllardan 1919 günlerden ondokuz Mayıs...

Güneşin Samsun’umuza iki yakadan doğduğu bir gün.

A+A-

Bandırma vapuru limana yanaşıyor. 
Ve yedi düvele meydan okuyacak orduların ‘rütbesiz nişansız’ başkumandanı ayak basıyor bu kutlu topraklara. 
Göklerden duru bir bakışla, avuçlarında sıkı sıkı tuttuğu İstiklal ateşini Samsun’dan yakarak tüm Anadolu’yu dolaştıracak olan bir komutan.
Bir selamla başlayan bu yolculuk, aslında Türk tarihinin şanlı mazisinin tekerrürü idi.
O gün yakılan ateş; Türk milletinin bağımsızlık meşalesi olmuş, özgürlük umutlarını şahlandırmış ve kurtuluşun mücadelede saklı olduğu inancını terennüm ettirmiştir.
Zafere giderken gösterilen çaba, gayret, sabır ve mücadele azmi savaşın çetinliğine rağmen destansı bir başarıyla sonuçlanmıştır.
Türk milletinin öz evlatları olan Alperen’ler olarak atalarımızın bize emanet etmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletine ilelebet sahip çıkacak, bu kutlu vatanın üzerinde kirli emellerini sergilemeye çalışanların karşısında dimdik duracağımızı da belirtmek istiyorum!

Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun da dediği gibi; “19 Mayısları parlak nutuklar için bir vesile saymak yerine, Türk gençliğini milli benliğine sahip çıkmaya, vatanın bölünmezliği, milletin birliği, ülkenin tekliği konusunda daha yoğun bilinçlendirmeye vesile kılmalıyız.”

Gazi Önderin;  “Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak. Zafer "Zafer benimdir" diyebilenlerindir” sözlerinden kuvvet alarak kutlu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum.

Bu vesileyle Bafra Alperen Ocakları olarak, Milli mücadelemizin başlangıcı ve Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101. Yılında;Gazi Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimizi saygı rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Ne Mutlu Türk’üm diyene, diyebilene!

ALPEREN OCAKLARI BAFRA ILÇE BAŞKANI FATIH KURT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.