Yıl sonuna kadar İlçenin % 60’ı Doğalgazlı olacak

Yıl sonuna kadar İlçenin % 60’ı Doğalgazlı olacak

12.04.2011 tarih ve DAG/3160-1/240 sayılı kararıyla,

A+A-

Havza-Vezirköprü-Bafra-Ladik Doğal Gaz Dağıtım bölgesinde 30 yıl süreyle doğal gaz faaliyetlerinde bulunmak üzere doğal gaz dağıtım lisansı verilmesine karar verilmesinin ardından başlanan çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.

 

4 ilçede yapılan Altınkaynak törenleriyle başlamış ve şu ana kadar Bafra’da: 105 km Polietilen Dağıtım hattı,8 km çelik hat,3,515 adet bina bağlantı hattı gerçekleştirilerek 17.380 konutu doğalgazla tanıştırıldı.

 

Akmercan Deltagaz tarafından Bafra ilçesine 2013 yılı sonuna kadar, 22.000 Konut/daire doğalgaz hattı ulaştırılmış olması ve böylece Bafra’ da konutların 2013 yılının sonuna kadar % 60’ ına doğalgaz kullanma imkanına kavuşturulması hedefleniyor.

 

Ayrıca Bafra’da şehir giriş basınç düşürme istasyonu tamamlandı.

 

2013 yılı yatırım programında altyapı çalışmalarına Bafra ve Vezirköprü ilçelerinde başlandı.

 

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Akmercan Deltagaz Bölge Müdürü Mustafa Sezen: “Doğalgaz Altyapı çalışmalarımızın yanında, aboneleri bilgilendirme ve doğalgaz kullanımı ile ilgili olarak bilgi paylaşım hizmetlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız hizmet noktamız ve iletişim unsurlarımızdan yararlanarak bilgi alabilirler” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise “Bafra’mız bir çok alanda gerçekleştirilen çalışmalar,projelerle yarınlarına hazırlanıyor. 2013 yılı sonuna kadar, 22.000 Konut/daire doğalgaz hattı ulaştırılmış olacaktır. Böylece Bafra’ da konutların 2013 yılının sonuna kadar % 60’ ına doğalgaz kullanma imkanına kavuşturulacak. Düne kadar bir hayal olmanın ötesine geçemeyen doğalgaz’da gelinen nokta gerçek anlamda bir başarı. Tüm çalışmalarımız ve projelerimizde üstün desteklerini bizlerden esirgemeyen BAŞTA Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere,Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’a,Bölge Miiletvekilerimize,İl ve İlçe teşkilatımıza ve çalışmalarımız esnasında bizlere büyük anlayış ve hoşgörü gösteren vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim” dedi. 

dogalgaz-(2).jpgdogalgaz-(3).jpgdogalgaz-(4).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.