YIKIMA KARŞI TÜFEKLİ SAVUNMA

YIKIMA KARŞI TÜFEKLİ SAVUNMA

Samsun’un Atakum ilçesinde sahil yolu çalışması kapsamında yıkılmak istenen tesisin sahibi eline aldığı tüfekle iş yerinin çatısına çıkarak ekiplere direndi.

A+A-

İşletme sahibinin otomatik av tüfeği ile ateş açması sonucu zabıta aracına iki kurşun isabet ederken, gerginlik üzerine yıkım ertelendi. 
Samsun Valiliği’nin, Hazine arazisi üzerine kurulu bulunan iş yerlerini, sahil yolu çalışması kapsamında aldığı yıkım kararını yerine getirmek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mimar Sinan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı ile 110. Sokak’ın kesiştiği yerde bulunan bir tesise geldi. Zabıta ekipleri, iş yeri sahipleri Fatma Y. ve Fikri Y.(64) ile görüşmeye başladı. Bu esnada iş yerinin yıkılacağını anlayan ve sinirlenen Fikri Y., eline aldığı otomatik av tüfeği ile iş yerinin çatısına çıktı. Fikri Y., av tüfeği ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne ait minibüse 2 el ateş etti. Araca isabet eden iki mermi maddi hasara yol açtı. 
Olay yerine gelen güvenlik güçleri iş yerinin çatısına çıkan Fikri Y.’yi ikna edebilmek uzun süre uğraştılar. Akciğer kanseri olduğu öğrenilen şahıs, elinde tüfek ve burnunda oksijen ile iş yerinin çatısında uzun süre polis ve zabıtalara direndi. Daha sonra müzakereci bir polis, Fikri Y. ile görüşerek ikna etti. İkna edilen Fikri Y., olay yerinde bulunan 112 Acil Servis ile Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Ortada bir hukuksuzluğun olduğunu iddia eden işyeri sahibi Fatma Y., “Bize 27 sene sonra ‘işgalcisiniz çıkın’ diyorlar. Biz yol düzenlemesine karşı değiliz. Ortada hukuksuzluk var. Benim eşim akciğer kanseri. Haklı davamızı savunuyoruz” dedi.
Daha sonra yıkımı yapılacak olan işyerinin avukatı, bir vali yardımcısı ile görüşerek yıkımı geçici olarak durdurdu.
Polis, ‘meskun mahalde silahla ateş etmek ve devlet malına zarar vermekten’ dolayı Fikri Y. hakkında işlem başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.