YGS’de Samsun’un başarısı zirveye taşındı

YGS’de Samsun’un başarısı zirveye taşındı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce uygulanmaya başlanan “Adım Adım Başarı Projesi” ile YGS’de Samsun’un başarısı zirveye taşındı.

A+A-

Geçten günlerde yayınlanan kararname ile Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği’ne görevlendirilen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin tarafından 2014 yılı Kasım ayında uygulanmaya başlanan “Adım Adım Başarı Projesi” ile geçen hafta sonu yapılan YGS’de Samsun’un başarısı zirveye taşındı.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün proje kapsamında 23 Şubat 2016 günü yaptığı sınav ile ÖSYM tarafından 13 Mart 2016 günü yapılan YGS’de çıkmış soruları karşılaştıran uzmanlar iki sınav arasında bazı derslerde yüzde 100 olmak üzere toplamda yüzde 89 kazanım benzerliği yakalandığını gördü. Kimya dersinde ise YGS’de çıkan 13 sorunun tamamının bire bir benzer şekilde "Adım Adım Başarı Projesi"nde görevli öğretmenler tarafından hazırlanan 23 Şubat 2016 tarihinde yapılan deneme sınavı ile aynı olduğu tespit edildi.

"YÜZDE YÜZ KAZANIM BENZERLİĞİ SAĞLADIK"
Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin bu başarının tesadüf olmadığını ve çok kararlı, dinamik ve isabetli bir ekip çalışmasının sonucu olduğunu vurgulayarak, “Adım Adım Başarı Projesi ile ilk günden beri inandığımız birçok başarıyı hızla elde ettik. 3 yıl sürmesini hedeflediğimiz projenin daha ikinci senesinde beklediğimiz sonuçları aldık. Ekibimiz bu konuda üzerine düşen her şeyi sonuna kadar yapıyor. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan YGS ile sorularını bizzat kendi öğretmenlerimizin hazırladığı deneme sınavını karşılaştırdığımızda muhteşem bir sonuçla karşılaştık. Öyle ki bazı derslerden yüzde yüz soru benzerliği yakaladık. Türkçe (40), matematik(40), kimya(13), coğrafya(12) ile din kültürü ve ahlak bilgisi(5) derslerinden YGS’de sorulan tamamından, yüzde yüz kazanım benzerliği sağladık. Kimya sınavında sorulan 13 sorunun tamamının kendi yaptığımız deneme sınavında yüzde yüz benzer şekilde gördük. Toplamda da yüzde 89’luk bir kazanım örtüşmesi sağladık. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederim. Bize her türlü desteği veren ve bu projeye en başta inanan Valimiz Sayın İbrahim Şahin, maddi manevi her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, İlçe Belediye Başkanlarımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Güven Özyurt’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği’ne görevlendirilen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’in bugün Samsun’daki görevinden ayrılarak yeni görevine başlamak üzere Ankara’ya gideceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.