YGS ÖNCESİ TÜM OLUMSUZLUKLARI UNUTUN

YGS ÖNCESİ TÜM OLUMSUZLUKLARI UNUTUN

“SINAVA AZ BİR SÜRE KALA, ÖĞRENCİLERİMİZİN VE VELİLERİMİZİN TÜM OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİ BİR KENARA BIRAKMASI ÖNEMLİDİR”

A+A-

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, sınava az bir süre kala, öğrenciler ve velilerin tüm olumsuz düşünceleri bir kenara bırakması gerektiğini söyledi. 
Müdürü Dr. Mustafa Cora yaptığı açıklamada, “Güzel bir haberle başlamak istiyorum konuşmama. ÖSYM 2012 yılı istatistiklerine göre İngilizce dil puanında Samsun İlkadım Aziz Atik Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri 2012 YLS sonuçlarına göre toplamda 80 yabancı dil sorusundan 76.75 net ortalaması ile Türkiye birincisi olmuştur” dedi.
“Tüm öğrencilerimiz ve aileleri için önemli bir tarih içindeyiz” diyen Cora, “Üniversite sınavının ilk aşaması olan Yükseköğretim Giriş Sınavı 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak. İki milyona yakın adayın gireceği bu sınav öncesinde tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Sınav yaklaştıkça öğrencilerimiz ve velilerimiz için gitgide artan bir heyecan olduğunu bilmekteyiz. Sınavda en önemli konu, öğrencilerimizin yaşadığı bu heyecan ve kaygı durumu ile ilgili olduğu herkesin malumudur. Yine de belirli bir düzeyde kaygılı olmanın sağlıklı olacağı hatta öğrencilerimizi biraz daha motive edeceğini unutmamak gerekir. Ancak kontrol altına alınamayan kaygı durumunun öğrencimizin performansını da olumsuz etkileyeceği bilinmelidir. Ayrıca sınava az bir süre kala, öğrencilerimizin ve velilerimizin tüm olumsuz düşünceleri bir kenara bırakması önemlidir. Çünkü olumsuz düşünmenin sizlere hiçbir faydası olmayacağı ortadadır. Sınav ne bir ilk ne de bir sondur. Bunu tüm öğrenci ve velilerimizin bilmesi gerekir. Sonuç itibari ile eğer başarısız olunursa bunun daha iyi bir hazırlık gerektirdiğini ortaya koyması açısından da önemli olacağını ve bir sonraki yıl hazırlığına fayda sağlayacağını unutmayalım.
Sınav öncesinde ise değerli öğrenci ve velilerimize bazı önerilerde bulunmak istiyorum; sınav öncesinde mutlaka sınava gireceğiniz yeri kontrol edin. Sınava giriş belgenizi, kimliğinizi bir gece önceden görebileceğiniz ve unutmayacağınız bir yere koyun. Son gün sizi yorabilecek faaliyetlerden kaçının ve mümkün olduğunca dinlenmeye çalışın. Ailenizle stresten uzak iyi bir gün geçirmeye çalışın. Sınav akşamı çok geç yatmayın ve sabah erken kalkmaya özen gösterin. İyi bir kahvaltı yapın. Sınava giderken mutlaka yanınıza bir su alın. Sınav zamanı; salonunuzun ve sıranızın doğru olup olmadığını, size dağıtılan cevap anahtarında isminizin olup olmadığını kontrol edin. Sonrasında dağıtılan kitapçıklarda eksiklik olup olmadığını gözden geçirin. İlgili kutucukları doldurun ve kontrol edin. Sınavın ilk aşamasında biraz heyecanlanmanın doğal olduğunu unutmayın. Heyecanın sadece sizde değil sınava giren bütün öğrencilerde olduğunu gözden kaçırmayın. Ayrıca zorlandığınız bir soru ile karşılaştığınız zaman hemen moralinizi bozmamalısınız. Sınavda tüm soruları doğru yanıtlayamamanın doğal olduğunu kabul etmelisiniz. Siz elinizdekinin en iyisini yapmak için oradasınız. Soruları dikkatle okuyun, özellikle soru kökünü iyi anlamaya çalışın. Genelde sorunun son cümlesini otomatik olarak algıladığımızdan soruyu yanlış anlamaktayız. Soru ve cevapları dikkatle okumak bizim başarılı olmamızı destekleyecektir. Çözemediğiniz bir soru ile karşılaştığınızda zaman kaybetmemek için bir sonraki soruya geçin. Tüm cevaplamanız bittiğinde tekrar çözemediğiniz soruları çözmek için zamanı doğru kullanırsanız vakit kalacaktır. Sınavda kendinize güven duymanız önemlidir. Kendi kendinizi güdülemeye çalışın ve başarılı olmak için çaba sarf edin. Uzun ve zor olduğunu düşündüğünüz çoğu soru için cevap bazen sorunun kendi içinde olabildiğini unutmayın. Cevaplarınızı kodlarken dikkatli olmanız önemlidir. Sınavda yapılan en önemli hatalardan birinin kodlama yanlışlığı olabileceğini unutmayın” şeklinde konuştu.

“AİLELER SOĞUKKANLI VE SAKİN OLMALI”
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora şöyle devam etti: “YGS öncesi aileler içinde bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Öncelikle aile olarak soğukkanlı ve sakin olmanız, çocuğunuz ile gereksiz çatışmalardan uzak kalmanız önemlidir. Sınav, çocuğunuzun kişiliğinin ya da tümüyle başarısının test edilmesi değildir. Sınav sınırlı bir durumda kısmi olarak bilgi ve kavramayı ölçmeye dayalıdır. Bu da bize çocuklarımızın eksiklikleri olduğu alan konusunda ipuçlarını gösterir. Sınavların bir deneme olduğunu unutmayın. Her deneme de başarının daha çok yükseleceği bilinmektir. Çocuğunuzun kaygıları ile ilgili olarak onlarla konuşun ve sıcak davranın. Çocuklarımızın çoğunun kaygısı, ailesini üzme endişesinden kaynaklanmaktadır. Çocuğunuzun her zaman değerli olduğunu, onu her zaman sevdiğinizi göstermeniz yararlı olacaktır. Sınav süresince onun yanında olmanız onu mutlu edeceğini, ancak sizin aşırı heyecanlı olmanızın onu da heyecana sürükleyeceğini hatırlayın. Sevgili öğrencilerim ve değerli aileler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu, her türlü problem ve sorularınızla ilgili Rehberlik Araştırma Merkezi ve Okul Psikolojik Danışma Servislerine rahatlıkla başvurabileceğinizi hatırlatırken, tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.