Yetim Çocuklar Canik’te İftarda Buluştu

Yetim Çocuklar Canik’te İftarda Buluştu

Canik Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında verdiği geleneksel Yetim iftarı Canik Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

A+A-

Başkan Sandıkçı; “Belediye olarak bizim en büyük gayemiz ilçemizde başı okşanmamış gönlüne dokunulmamış tek bir yetimimizin kalmamasıdır. Bizim için hizmetlerin en hayırlı olanı da budur.”

Canik Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında verdiği geleneksel Yetim iftarı Canik Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İftar programına Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Ak Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Ak Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kansız, Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Emuce ve Yahya Çınkıl, Canik Belediyesi Meclis Üyeleri, Samsunlu yetim çocuklar ve aileleri katıldı. İftar öncesinde yetimlerin masalarına konuk olan başkan İbrahim Sandıkçı yetimlerle tek tek ilgilenerek onlarla sohbet etti. Hacivat- Karagöz oyununun oynandığı programda çocuklarda keyifli anlar yaşadı.

Başı Okşanmamış Yetim Kalmasın

Paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmaya yönelik çalışmaların kendileri için önemli olduğunu belirten Başkan İbrahim Sandıkçı; “Kendisi de bir yetim olan Peygamber Efendimizin hayatını örnek almakla yükümlü inananlar olarak Allah’ın bizlere emaneti olan yetimlerimiz için tertip ettiğimiz bu programda sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum. “Sırf Allah Rızası için bir yetimin başını okşayan kişi dokunduğu saç adedince sevaba ulaşır” Hadisi Şerif’inin sırrına mazhar olabilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Ramazan ayındaki af ve mağfirete ulaşmanın bir yolu da Allah’ın bizlere emanet bıraktığı yetimlerimize, öksüzlerimize, kimsesizlerimize, ihtiyaç sahiplerimize sahip çıkmakla olur. Bizler bu anlayışla hayata bakıyor, yaptığımız ve yapacağımız faaliyetlerimize bu anlayışla yön veriyoruz.” dedi

Gönül Kapımız ve Belediyemizin Kapıları Sonuna Kadar Açık

Konuşmasına Peygamber Efendimizin bir Hadisi Şerif’iyle devam eden Başkan İbrahim Sandıkçı; “Allah’ın en sevdiği ev içinde ikram gören bir yetimin bulunduğu evdir.” Dünya da bizim evimizdir. Öyleyse bizler sorumluluk makamında olan insanlar olarak bu hususlarda en fazla hassasiyete hayatımızın her anında sahip olmak zorunda olduğumuzu bilmeliyiz. Bu manada bu yıl ramazan programlarımızı bu ayın maneviyatına uygun programlarla icra ediyoruz. Canik belediyesi olarak en büyük gayemiz ilçemizde başı okşanmamış gönlüne dokunulmamış tek bir yetimimizin kalmamasıdır. Bizim için hizmetlerin en hayırlı olanı da budur. İlçemizin her sorunu üzerine önem ve öncelik sırasına göre eğilerek gereğini yapma noktasında çalışmalarımız belirli bir plan program dahilinde devam ediyor. Önceliğimiz ilçemizde aç yatan açıkta kalan yoksul yetim öksüz olup ta kendisine uzanan bir el olmamış tek bir kardeşimizin kalmamasıdır. Buradan tüm muhtarlarımıza meclis üyelerimize sivil toplum kuruluşlarımıza sesleniyorum; “Gönül kapımız da, belediyemizin kapıları da, belediyemizin var olan tüm imkânları da az evvel bahsettiğim kardeşlerimiz için sonuna kadar açık olacaktır. Sizler de sorumluluk alarak bizlerle koordinasyon halinde tespit ve infak çalışmamız içerisinde yer alabilirsiniz. Adalet ve hakkaniyet ölçüsünde vatandaşımızın hayrına olan tüm işlerin öncüsü ve takipçisi olacağız.”

Yetim Gülerse Dünya Güler

“Yetim Gülerse Dünya Güler” yaşanabilir bir dünya için bunun sağlanmasının boyunlarının borcu olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı; “Bu vesile ile böylesi anlamlı bir organizasyonda yer almaktan sizleri burada ağırlamaktan son derece mutlu olduğumu, isteğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz her zaman bize ulaşabileceğinizi tekrar ifade ediyor katılımlarınız nedeniyle her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bereket ve mağfiret ayı olan bu ayda tüm dua ve ibadetlerinizin kabul olması temennisiyle sizleri Allah’a emanet ediyorum.” diye konuştu.

1-804.jpg

2-790.jpg

3-655.jpg

4-460.jpg

6-225.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.