Yerli Hamsi Tezgahtaki Yerini Aldı Fiyatı Memnun Etti

Yerli Hamsi Tezgahtaki Yerini Aldı Fiyatı Memnun Etti

Samsun’un Bafra ilçesinde Balıkçıların 6 aylık balık özleminin bitmesiyle beraber 1 Eylül de Vira Bismillah demesiyle birlikte Karadenize açılan balıkçıların ağlarında yerli Hamsi ile kıyıya dönerken, tezgahlarda ise fiyatı 10 Liradan satışa sunuldu.

A+A-

Bafra'da Balıkçıla uğraşan Aydın Kıyak. Bu sene hava şartlarının ve deniz suyunun soğuk olmamasından dolayı başta Palamut olmak üzere fiyatlarda bizim ve vatandaşın istediği gibi olmadı.

Kıyak, Artık Palamutun son günlerine geldiğimiz şu günlerde Zonguldak, Giresun, Ordu, Dereköy, Yakakent ve Sinop'tan Karadeniz'e açılan balıkçıların ağlarına Karadeniz'in İncisi vatandaşın gözdesi olan Yerli Hamsi takılmaya başladığını söyledi.

 İlk günlerde az şekilde avlanan hamsinin fiyatı iriliğine göre 25 ile 30 liradan satıldı. Hatta bu fiyat 35 liraya kadar yükselmişti. Balık Tezgahında olan ince yerli hamsinin fiyatı 10 liradan satılıyor. Yani yerli hamsi bereketi yaşıyoruz” dedi.

" BALIK FİYATLARI HAVA, DENİZ SUYUNUN VE BOLLAŞTIĞI ZAMAN DÜŞÜŞE GECECEK " 

Bu sezon öncesi Karadeniz' de Balık çeşitleri bol olarak tahmin ediyorduk, hava şartları ve deniz suyunun soğmamasından dolayı bu konuda sıkıntı çekmiştik, yine söylüyorum eğer hava şartları ve deniz suyu soğmasıyla birlikte diğer balık çeşitlerini de balık tezgâhlarında bol miktarda görebiliriz, buda balık fiyatlarında düşüş yaşanacaktır diye tahmin ediyoruz dedi.

Haber : Emre Şahinol

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum