YENİ YEREL YÖNETİMLER YASASI MECLİS'E GELİYOR...

YENİ YEREL YÖNETİMLER YASASI MECLİS'E GELİYOR...

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenen ve Samsun dahil 13 ilin katıldığı 'Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı' sona erdi.

A+A-

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından 6. sı düzenlenen 'Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı' Samsun'da gerçekleştirildi. Samsun dahil 13 ilin katıldığı ve 11-12-13 Ekim 2019 tarihlerinde Samsun Sheraton Otel'de gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki başkanlık yaptı.

Toplantıya; Başkan Özhaseki'nin yanı sıra; AK Parti Çevre Şehir ve Kültür'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; çok sayıda bakanlığa mensup bakan yardımcıları; AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz; Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörü ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş; Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı; AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Samsun İl Yönetimi; toplantıya katılan 13 ilin il ve ilçe belediye başkanları, il başkanları ve yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcıları, il ve ilçe belediye meclis üyeleri, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

Amasya, Bartın, Çankırı, Çorum, Giresun, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas ve Tokat illerinin katıldığı ve 3 gün süren toplantıda; tecrübe paylaşımları; yerel yönetimlerin sorumluluk alanına giren konuları kapsayan temel belediye mevzuatı bilgilendirmeleri, halkla ilişkiler, siyasal iletişim ve insan ilişkilerinde başarı, kişisel gelişim, liderlik ve protokol kurallarına yönelik eğitimler gerçekleştirildi. Toplantı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin genel değerlendirmesi ve sonuç müzakereleri ile tamamlandı.

BİRİNCİ GÜN: TECRÜBE PAYLAŞIMI

Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı'nın ilk günü, 13 ili kapsayan etkinliğin konuklarının karşılanması ile başladı. Aynı günün akşamında gerçekleştirilen 'Tecrübe Paylaşımı Paneli'nde; Samsun Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz; Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Konya Milletvekili Tahir Akyürek; Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve Antalya Eski Millletvekili Menderes Türel belediye başkanlığı yaptıkları dönemlerde edindikleri çeşitli tecrübeleri katılımcılarla paylaştılar. Son derece verimli değerlendirmelerin gerçekleştirildiği toplantının ardından hep birlikte Türkiye-Arnavutluk maçı izlendi.

İKİNCİ GÜN: EĞİTİM PROGRAMI

Toplantının ikinci günü konuşmalarla başladı. Basına açık olan bu bölümde sırasıyla; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Çevre Şehir ve Kültür'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki çeşitli değerlendirmelerde bulundular.

Akabinde; tüm katılımcıların iştirak ettiği bilgilendirme ve eğitim bölümüne geçildi. Temel belediye mevzuatı bilgilendirmeleri, halkla ilişkiler, siyasal iletişim ve insan ilişkilerinde başarı, kişisel gelişim, liderlik ve protokol kurallarına yönelik eğitimler başlıkları altında konusunda uzman kişiler tarafından sunumlar gerçekleştirildi. İkinci günün akşamında, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki genel bir değerlendirme yaparak hitaplarını gerçekleştirdiler.

ÜÇÜNCÜ GÜN; İSTİŞARE VE MÜZAKERE

Toplantının üçüncü gününde istişare ve müzakere değerlendirmeleri gerçekleştirildi. Toplantıya katılan 13 ilin il ve ilçe belediye başkanları, sorumluluk alanlarındaki sorunları dile getirdiler; devam eden ve planlanan çeşitli yatırımlarla ilgili taleplerini ilettiler. İletilen tüm talepler bakan yardımcıları düzeyinde cevaplandı, gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Toplantı; aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Son olarak; Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki bir basın toplantısı düzenleyerek, 3 gün süren toplantıya ilişkin değerlendirmelerini basına ve kamuoyuna paylaştı.

Toplantının kapanışını müteakip, Samsun'un Havza ilçesine geçilerek Şehit Cenazesi'ne katılım sağlandı.

'SAMSUN'A YAKIŞIR BİR PROGRAM'

'Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı'nın ardından bir açıklama yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, her detayının dikkatle ve özenle planlandığı ve son derece verimli geçen üç günlük bir program icra ettiklerini ifade ederek, "Samsun Teşkilatı olarak başarılı bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Şehir dışından katılan konuklarımızla birlikte toplamda yaklaşık 600 kişinin istifade ettiği çok ciddi bir organizasyondan alnımızın akıyla çıktık çok şükür. Son derece verimli toplantılar gerçekleştirildi. Yerel yönetimlerimizin gelecek projeksiyonlarına ilişkin aydınlatıcı açıklamalar içeren kapsamlı bir etkinlik gerçekleştirildi, diyebilirim. Bakanımız, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Özhaseki'nin de ifade ettiği üzere, hazırlanan yeni yasa çerçevesinde büyükşehir-ilçe belediye ilişkileri, yetki devirleri, büyükşehirlerin ve ilçelerin bütçelerinin geliştirilmesi, finansman desteği gibi konularda ciddi düzenlemeler gerçekleştirilecek. Yeni yasanın yılbaşı öncesi Meclis'e sunulacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede yerel yönetimlerimizin özellikle finansla ilgili sıkıntılarına ciddi çözümler getirilmesi planlanıyor. AK Parti olarak tespit ettiğimiz her sorun gibi yerel yönetimlerimizi ilgilendiren sorunları da hızla çözme gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda; Yerel Yönetimler Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki ve ekibine; Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan’a; Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a; Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörümüz Sayın Nazım Maviş’e; Milletvekillerimize; Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

yeni-yerel-yonetimler-yasasi-meclise-geliyor-1.jpgyeni-yerel-yonetimler-yasasi-meclise-geliyor-2.jpgyeni-yerel-yonetimler-yasasi-meclise-geliyor-3.jpgyeni-yerel-yonetimler-yasasi-meclise-geliyor-4.jpgyeni-yerel-yonetimler-yasasi-meclise-geliyor-8.jpgyeni-yerel-yonetimler-yasasi-meclise-geliyor-5.jpgyeni-yerel-yonetimler-yasasi-meclise-geliyor-9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.