YENİ DOĞMUŞ BEBEĞİ TERK EDEN 4 KİŞİYE 1.5'ER YIL HAPİS

YENİ DOĞMUŞ BEBEĞİ TERK EDEN 4 KİŞİYE 1.5'ER YIL HAPİS

Samsun’da yeni doğmuş bir kız bebeğinin çöp konteyneri yanına bırakılmasıyla ilgili bebeğin annesi ve anneannesiyle birlikte yargılanan 4 kişi 1 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldılar.

A+A-

Olay, İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesi’nde 15 Ağustos 2015 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 07.30 sıralarında işe giden Gökhan A., tren raylarının alt kısmında ağaç altında çalılıklar arasında kundak bezine sarılı yeni doğmuş bir kız çocuğu buldu. Bebeğe zarar gelmemesi için evine götüren Gökhan A., polise haber verdi. Bebek, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alındı ve daha sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait çocuk yuvasına teslim edildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, bebeğin ailesinin bulunması için özel ekip kurdu. Özel ekip gece gündüz İlkadım ve Canik ilçelerinde bulunan 30 ayrı iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyip görgü şahitlerinin de ifadelerine başvurdu. Ayrıca Samsun’daki bütün hastanelerde yeni bebek doğumuyla ilgili araştırma yaptı. Çalışmalar sonucu bebeğin 55 plakalı bir otomobil ile olay yerine getirilip bırakıldığı tespit edildi. Aracın plakasından yola çıkan özel ekip, çöp konteynerinin yanına K.K. (30) ile eşi S.K.’nın (35) otomobille birlikte gelip bebeği terk ettiklerini tespit etti. K.K. ve karısı S.K., Canik ilçesindeki evlerinde yakalanarak gözaltına alındı.
K.K. ve eşinin ifadesinden yola çıkan polis, bebeğin annesinin 20 yaşındaki A.Y. olduğunu ve gayrimeşru ilişki sonucu hamile kalarak, bebeği K.K.’nın evinde dünyaya getirdiğini ve bu durumdan A.Y.’nin annesi Y.Y.’nin (44) de haberinin olduğunu ortaya çıkardı. Bebeğin annesi A.Y. ile anneannesi Y.Y., İlkadım ilçesi Adatepe Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3’ü kadın 4 kişi, ‘ihmali davranışla ölüme teşebbüs ve bakım ve gözetim yükümlülüğünü ihlal’ suçlarından Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Şahıslar, gayrimeşru ilişki sonucu dünyaya gelen bebeğin duyulmasıyla rezil olmaktan korktukları için bebeği terk ettiklerini söyledi. 4 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Bebeğin annesi A.Y., annesi Y.Y. ile bebeği çalılıklar arasına terk eden akrabaları K.K. ve eşi S.K. hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında İstanbul'da olduğu için daha önce mahkemede ifadesi alınamayan bebeğin annesi A.Y., İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin salonundan SEGBİS sistemi ile görüntülü olarak bugünkü davanın son duruşmasında katılarak ifade verdi. A.Y., "S.G. adlı kişi ile ilişki yaşadım ve hamile kaldım. Hamileliğimin 3. ayında bebeği düşürmek için kendin çok uğraştım ama başarılı olamadım. Babamdan çok korkuyordum. Ailem fark etmesin diye bol kıyafetler giyiyordum. Gündüz işteydim akşamları eve gelince yatıyordum ve yatınca hamile olduğum fark edilmiyordu. Akrabalarım K.K. ve eşi S.K.'den yardım istedim. Annem de olayı öğrendi. Bebeği ne yapacağımızı bizim evde konuşurken saat 04.00 sıralarında evde doğum yaptım. Bebek yaşıyordu. Emzirmek istedim, sütün olmadığı için emziremedim. Bebeğe şekerli su verdik. Bebeği terk etmeye annem karşı çıktı. Annemi ve K.K. ve eşi S.K.'yi zorla ikna ettim. Bana bebeği bıraktıkları yerde bir kişinin aldığını gördüklerini söylediler. Çok pişmanım" dedi.
A.Y., Y.Y., K.K. ve S.K. çok pişman olduklarını tekrarladılar. Mahkeme heyeti "bebeği öldürmeye teşebbüs" suçundan davca açılmış ise de toplanan deliller doğrultusunda bebeği görülür yere bıraktıkları gerekçesiyle "bebek terki" suçundan 4 kişiyi 1 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.

yeni-dogmus-bebegi-terk-eden-4-kisiye-1.5er-yil-hapis.jpgyeni-dogmus-bebegi-terk-eden-4-kisiye-1.5er-yil-hapis-001.jpgyeni-dogmus-bebegi-terk-eden-4-kisiye-1.5er-yil-hapis-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.