Yelkenliler "Atatürk"ün yolunda

Yelkenliler "Atatürk"ün yolunda

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışının 100. yılı onuruna düzenlenen "Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi" kapsamında İstanbul'dan yelkenli yatları ile yola çıkan grup

A+A-

İnebolu Limanı'na demirleyen 17 yelkenli yat, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Grup adına, AA muhabirine bilgi veren Ali Rıza Kadis, 4 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıktıklarını söyledi.

Yolculuklarının 8'inci gününde İnebolu Limanı'na ulaştıklarını belirten Kadis, "Bu ralliyi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gittiği rotadan gitmek, onları yad etmek ve geçtiğimiz yerlerde gençlere ve oranın halkına yelkenciliği sevdirmek amacıyla düzenledik." dedi.

Dönüşte değişik limanlara uğrayacaklarını ifade eden Kadis, "Burada 17 teknemiz, 45 mürettebatımız var ama bu birinci grup. 12 Mayıs'ta ikinci grup, 16'sında ise üçüncü grup çıkacak. Hep beraber 19 Mayıs'ta Samsun'da buluşacağız." diye konuştu.

Ralliye katılan Baransel Atçı da özellikle İnebolu'ya uğramak istediklerini ifade etti. İnebolu'nun Milli Mücadele'deki önemini bildiklerini dile getiren Atçı, şunları dile getirdi:

"İnebolu'nun kayıkçılarının, reislerinin Milli Mücadele'ye olan katkılarını biliyoruz ve biz de denizciler olarak onları da selamlamak, minnettarlığımızı onlara da belirtmek istedik. Aynı zamanda yine hepimizin tarih bilincini canlandırabilmek için İnebolu'nun müzelerini, ören yerlerini gezerek kendimizi yeniden milli duygularla şarj etmek istiyoruz."

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasının ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini vurgulayan Atçı, şunları kaydetti:

"Bizim kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun başlangıcı. Onun 100. yılında biz de bu kurtuluş ve kuruluşun esasında yılmaz bekçileri anlamında kendi minnettarlığımızı belirtmek, onlara olan duygularımızı canlandırmak, bize katılan insanların da o milli duygular etrafında hareketlenmesini sağlamak amacıyla bu ralliyi düzenledik. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız sahiplendi bu ralliyi ve onların himayesinde Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi'ne dönüştü. Yaklaşık 410 millik yolu İstanbul'dan Samsun'a kadar bu teknelerle gidiyoruz. 19 Mayıs sabahı da Samsun'da Tütün İskelesi"nin önünden bir resmi geçitle bu törenlere iştirak edeceğiz."

Ralliye katılan grup, İnebolu'nun tarihi ve turistik yerlerini gezerek bilgi aldı.

yelkenliler--ataturkun-yolunda-1.jpgbafra55net

yelkenliler--ataturkun-yolunda-2.jpgbafra55net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.