Yedi İklim Derneği`nden anlamlı bir proje

Yedi İklim Derneği`nden anlamlı bir proje

İlçemizde faaliyet gösteren Samsun Bafra Yedi İklim Kültür Sanat Eğitim Bilim Ve Yardımlaşma Derneği’nin “Okuyoruz Araştırıyoruz Geziyoruz” projesi “İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının sağladığı destekle uygulanmaya başlandı.

A+A-

Recep Bey bize projeden bahsedebilir misiniz?

  Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edilen ve desteklenmesi uygun görülen “Okuyoruz Araştırıyoruz Geziyoruz” adlı projemizi 14 Eylül 2015 tarihi itibariyle uygulama safhasına geçirdik.

    Altı aylık periyot içerisinde uygulayacağımız bu projemizde neler var?  Beş aylık okuma, eğitimler ve seminerler var, bunun yanında spor müsabakası, ilçemiz içinde geziler, sinemaya gidilmesi ve Edirne Bursa Çanakkale gezilerimiz var.

  Kaymakamlığımızdan alınan olurla işbirliği yaptığımız Bafra Kanberli-İlyaslı Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencileri arasından kırsal kesimde okuyan 30 öğrenci seçtik. Bu öğrencilerin dışında farklı okullarda okuyan lise ve üniversite düzeyindeki gençlerden de 10 kişi seçtik. Toplam 40 öğrenci ve 1 proje koordinatörü 4 görevli öğretmenle bu projeyi yürüteceğiz.

   Projeye seçilen öğrenciler proje kapsamında temin edilecek kitaplardan ayda 2 kitap okumak üzere beş ay süresince Türk Edebiyatının seçkin eserlerinden oluşan 10 kitap okuyacaklar. Okudukları bu kitapların yanında onlara 10 kitap daha hediye olarak vereceğiz. Böylece minik bir kütüphane oluşturacaklar kendilerine. Ayrıca Medya Okur Yazarlığı ile Milli Kültür ve Tarih Eğitimi alacaklar. Yine beş ay boyunca değişik konularda her ay bir seminerimiz olacak. Masa tenisi müsabakamız var. Proje bu şekilde devam ederken Bafra Huzurevi, şehitliğimiz ziyaret edilecek. Öğrencilerimizin her biri kırsal kesimde yaşadıkları için onları dernek olarak sinemayla tanıştıracağız, birlikte sinemada film izleyeceğiz.

     Projemizin en can alıcı noktası ise beş ay boyunca okuyup araştıran bu çocuklarımızla üç günlük Edirne-Bursa-Çanakkale gezimizi yapacağız. Proje kapsamında aldığımız fotoğraf makinasıyla gezdikleri yerlerde fotoğraflar çekecekler, notlar tutacaklar. Gezi dönüşümüzde de inşallah çektikleri bu fotoğraflardan en iyilerini seçeceğiz ve bir Çanakkale Fotoğrafları Sergisi düzenleyeceğiz. Kapanış töreninde ise çocuklarımızın hediye kitaplarını vereceğiz

“AMACIMIZ MİLLİ TARİH BİLİNCİ KAZANDIRMAK”

Recep Bey projenin amaçlarından bahsedebilir misiniz?

  Samsun Bafra Yedi İklim Kültür Sanat Eğitim Bilim Ve Yardımlaşma Derneği olarak amacımız gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak, kültürel zenginliklerimiz noktasında onlarda farkındalık yaratmak. Kitaba karşı ilgi uyandırarak okuma alışkanlığı kazandırmak. Kuru kuruya tarih anlatmak 

yerine yapacağımız geziyle tarihi olayları yerinde görmek, yaşamak ve öğrenmek. Onlara milli tarih bilinci kazandırmak istiyoruz "

“SEVGİ ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Samsun-Bafra Yedi İklim Kültür Sanat Eğitim Bilim ve Yardımlaşma Derneği hakkında bilgi verebilir misiniz?

                   2013 yılında Bafra’da kurulan Samsun Bafra Yedi İklim Kültür Sanat Eğitim Bilim Ve Yardımlaşma Derneği yerelden ulusala, Samsun’un ve dolayısıyla ülkemizin eğitim, bilim, kültür, sanat hayatına katkı sağlamak amacıyla bir grup kültür, sanat, eğitim ve bilim gönüllüsü tarafından kurulmuştur.

 Ecdadımızın bize miras bıraktığı büyük ve zengin medeniyet pınarımızdan beslenerek “Sevgi üretmeye çalışıyoruz” sloganıyla yola çıkan Samsun Bafra Yedi İklim Kültür Sanat Eğitim Bilim Ve Yardımlaşma Derneği üyeleri tamamen gönüllülük esasına göre çalışmaktadır. Dernek aynı zamanda Yedi İklim Kültür Sanat Dernekleri Federasyonunun da üyesidir.  

Derneğin kuruluş amacı tüzüğünde şu şekilde belirlenmiştir: “Dernek, toplumu bir arada tutan ve topluma kimlik kazandıran kültürel değerlerimizin yaşatılması, bu değerlerin gençlerimize aktarılması, geleneksel mimarimize uygun formda yapılan ve yapılacak olan sanat eserlerinin yapımına destek olunması, bu eserlerin korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, yaygınlaştırılması konularında, inceleme, araştırma, eğitim ve uygulamalar yapmak amacı ile kurulmuştur.

 Bu amacı gerçekleştirmek için derneğin üzerinde yoğunlaştığı çalışma alanları:

Geleneksel Mimarimiz Ve El Sanatlarımız:

Gençlerimiz

Eğitim  - Bilim 

Sanat-Edebiyat

Değerlerimizin yaşatılması

Milli Kültürümüz

Dış Türkler Ve Gönül Coğrafyamız

Dernek olarak bu alanlarda yapacağımız çalışmalarla toplumumuzun bilimine, kültür-sanatına, eğitimine ve milli kültürüne katkıda bulunmak istiyoruz.recep-sen-2.jpgrecep-sen-3.jpgrecep-sen-4.jpgrecep-sen-5.jpgrecep-sen-6.jpgrecep-sen-7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.