Yazar ve Akademisyen Mustafa Özel SAMSUN’da!

Yazar ve Akademisyen Mustafa Özel SAMSUN’da!

Yazar ve akademisyen Mustafa Özel, Dost Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (DOSTDER), “İslam Ahlak ve Estetiği” programının konuğu olarak Samsun’a geliyor.

A+A-

DOSTDER, geçen sene başlattığı “İslam Ahlak ve Estetik” program serisinin bu seneki ilk konferansını İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Mustafa Özel ile başlatıyor. Konferans, 9 Kasım 2018 Cuma akşamı saat 18.00’de, DOSTDER Aliya İzzetbegoviç Konferans Salonu’nda ,"Bitcoin Çağında Para, Ahlak ve Din" başlığıyla gerçekleşecek.

Ne Olmuştu?

DOSTDER, geçen sene seri halinde gerçekleştirdiği konferansların başlığını "İslam Ahlak ve Estetiği" olarak belirlemiş, bu başlık ile Yrd. Doç. Dr. İbrahim Halil ÜÇER, Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU, Dr. Necdet SUBAŞI, Prof. Dr. Nabi AVCI ve Beşir AYVAZOĞLU ve Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ’i ağırlamıştı.

 

Mustafa Özel Kimdir?

Ağrı’da doğdu (1956). Naci Gökçe Lisesi (1974) ve Boğaziçi Üniversitesi İİBF mezunudur (İktisat, 1980). İstanbul Bankası, Türkiye Dış Ticaret Derneği, Ülker, Çilek, Bisav ve Müsiad gibi kurumlarda yöneticilik/danışmanlık yaptı. Marmara Üniversitesi’nden Yüksek Lisans ve Doktora dereceleri aldı (İktisat Tarihi, 1991/99). Dergâh, İzlenim, Anlayış, Nihayet ve Arka Kapak dergilerinde yazdı. İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesidir.

Başlıca eserleri şunlardır:

Roman Diliyle İktisat, Roman Diliyle Siyaset, Stratejik Liderlik, Yöneticilik Dersleri, Yönetebilen Türkler & 12 Girişimciden 144 Ders, Amerikan Yüzyılının Sonu (Türkiye Yazarlar Birliği 1993 Fikir Ödülü), Birey, Burjuva ve Zengin, Piyasa Düşmanı Kapitalizm, Niteliğin Egemenliği, İstikbal Köklerdedir, Tarih Risaleleri, İktisat Risaleleri, Yöneticilik Dersleri, Liderlik Sanatı, Etkici Yönetici, Medeniyet ve Modernlik, Aklı Karışıklar İçin Kılavuz (Schumacher’den çeviri. 1990 Türkiye Yazarlar Birliği Tercüme Ödülü), Medeniyet ve Kapitalizm (Braudel’den çeviri), Jeopolitik ve Jeokültür (Wallerstein’den çeviri).

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.