Yaz Kuran Kursu Kampına Öğrencilerin İlgisi Yoğun Oldu

Yaz Kuran Kursu Kampına Öğrencilerin İlgisi Yoğun Oldu

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen eğitim hizmetleri kapsamında camilerde uygulanan Yaz Kuran Kursu programı her sene olduğu gibi bu sene de yoğun ilgiyle karşılandı.

A+A-

Camilerde Yaz Kur’an Kursuna katılım sağlayan kız ve erkek öğrencilerine yönelik Bafra İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kuran Kursu Kamp Programı gerçekleştirildi.

 Öğrenciler, eğitim ve öğrenim sürecinde motivasyon kazanmak, sosyal yaşama daha iyi uyum sağlamak, dini ve milli değerler ile bilinçlenmek için iki yatılı Kuran Kursumuzda 60 kişilik öğrenci grubu iki günlük kamp programında bir araya geldiler.

 Bafra Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Din Görevlilerinin rehberliğinde eğitsel, sportif ve sanatsal etkinliklere katılarak hem eğlenceli vakit geçirdiler hem de Yaz Kuran Kursları’nda öğrendikleri bilgileri pekiştirdiler.

 Beş vakit namazı cemaatle kılmayı, Kuran-ı Kerim Okuma bilgilerini tecrübe etmeyi, müezzinlik ve yemek duası yapmayı uygulamalı şekilde öğrendiler. Sportif etkinliklerde performans sergilediler. Bununla birlikte etkinliklere aktif şekilde katılarak ekip ruhuyla çalışma, belirli bir düzen içinde terbiye edinme, yardımlaşma, dayanışma ve birliktelik ruhunu içselleştirdiler.

 Öğrenciler kitap okuma ve film izleme etkinlikleriyle okuduğunu ve izlediğini inceleme, araştırma, sentez etme, yorumlama; serbest zamanı nitelikli şekilde değerlendirme becerilerini geliştirdiler.

 Kampın sonunda siyer, itikat, ibadet ve genel kültür konularında bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere Bafra Müftüsü Sayın Necmettin KAYAR tarafından hediyeleri takdim edildi. Kampa katılan öğrencilerin özveri ve memnuniyetini takdir eden İlçe Müftüsü Necmettin KAYAR şunları ifade etti:

 ‘’Gençler! Sizler milli ve manevi mukaddesatımızı yaşayarak yarınlar için umut olacaksınız. Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamberimiz (s.a.v.)’in sünnetini en güzel şekilde öğrenerek insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran evrensel değerleri inançlı, kararlı ve huzurlu şekilde yaşayarak insanlık ailesine örnek olacaksınız. Bu vesileyle sizleri en güzel şekilde yetiştiren ve Yaz Kur’an Kursu’na gönderen anne ve babalarınıza teşekkür ediyor, sevdiklerinizle huzur içinde yaşamanızı ve topluma yararlı birer fert olarak yetişmenizi Yüce Allah (c.c.)’tan niyaz ediyorum’’ dedi.

yaz-kuran-kursu-kampina-ogrencilerin-ilgisi-yogun-oldu.jpgyaz-kuran-kursu-kampina-ogrencilerin-ilgisi-yogun-oldu-001.jpgyaz-kuran-kursu-kampina-ogrencilerin-ilgisi-yogun-oldu-002.jpgyaz-kuran-kursu-kampina-ogrencilerin-ilgisi-yogun-oldu-003.jpgyaz-kuran-kursu-kampina-ogrencilerin-ilgisi-yogun-oldu-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.