Yavru Ebabil Kuşunu Korumaya Aldılar

Yavru Ebabil Kuşunu Korumaya Aldılar

Samsun bölgesinde son zamanlarda sıkça görülen Ebabil kuşları vatandaşın da ilgisini çekiyor.Yavru Ebabil kuşunu gören vatandaş onu korumaya aldırttı.

A+A-

 İlkadım ilçesinde bir iş yerinin açık penceresinden içeri giren ve uçamayan yavru ebabil kuşu, koruma altına alındı.

İlçenin 100. Yıl Bulvarı üzerinde bulunan Ahmet Alp Doğru, sabah iş yerine geldiğinde bir kuşla karşılaştı.

İnternet üzerinden araştırma yapan Doğru, kuşun bütün ihtiyaçlarını havada karşılayan, uçarken böcek, sinek avlayarak beslenen hatta havada uyuyan göçmen kuş türü olan ebabil olduğunu tespit etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Samsun Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber veren Doğru, kuşun koruma altına alınmasını sağladı.

Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, AA muhabirine, ebabil kuşlarının hayatının büyük çoğunluğunu uçarak geçirdiğini söyledi.

Yazın habercisi olan ebabil kuşlarının çok sık görülmediğini vurgulayan Kılınçer, yavru ebabil kuşunun yönünü kaybetmiş olabileceğini belirterek, "Yavru ebabil kuşu, vatandaşımızın açık olan iş yeri penceresinden içeri girmiş. Korkudan uçmakta zorluk geçen kuşu bize teslim ettiler. Koruma altına aldık, gerekli kontrollerimizi yaptıktan sonra tekrar doğaya bırakacağız." dedi. 

Ebabil kuşlarının yürüme özelliklerinin olmayışı nedeniyle havalanmaları için yüksek yerlere ihtiyaç duyduklarını aktaran Kılınçer, yere düşmeleri durumunda yüksek bir yere tırmandıklarını ya da yüksek bir yere çıkmaları için yardıma ihtiyaç duyduklarını aktardı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.