Yaşlılar Haftası Nedeni ile Huzurevinde Program Düzenlendi

Yaşlılar Haftası Nedeni ile Huzurevinde Program Düzenlendi

Bafra 75. Yıl Huzurevi'nde "Yaşlılar Haftası" nedeniyle program düzenlendi.

A+A-

Programa, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Barboros Turna, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe Başkanı Vahit Perçin, daire amirleri, kurum amirleri, huzurevi sakinleri katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra başladı, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Huzurevi sakinlerinden emekli öğretmen Mustafa Altay yaptı, Altay konuşmasında, Huzurevinde oturan bizlere herkes acır gözlerle bakıyor aslında buranın ne kadar güzel olduğunu bilseler yaşlandıklarında buraya gelmek isterler dedi.

Daha sonra Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı bir konuşma yaptı, Balcı konuşmasında, Samsun'da 2'si özel olmak üzere toplam 6 tane huzurevlerimiz var. Ülkemizde yaşlıların nüfusu giderek artıyor. Yaşlı bakım evlerini önemsiyoruz, yaşlılarımızın kendi evlerinde kalma imkanları yoksa kendi ortamlarından, kendi ailelerinden ayırmadan bizim kontrol ve denetimimizde bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Bu alanda Türkiye'de çalışmalar giderek artıyor" dedi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, "Özellikle sanayi devriminden sonra malumunuz tarım toplumundan sanayi toplumuna geçtik. Bu aile yapımızı etkiledi. Büyük ailelerden, çekirdek aile dediğimiz anne, baba ve çocuklardan oluşan bir topluma geçtik.

Topraklarımızdan ayrıldık kentlere göç ettik. Evlerimiz büyüktü, küçüldü. Bu yapı ile beraber aile yapısına bakış açımızda ister istemez değişti. Özellikle 1980’lerden sonra Türkiye'de huzurevlerinin çoğaldığını görüyoruz. Huzurevine mi düştün diye ayıplandığımız dönemlerde oldu. Çoğunuza çocuğunuz size bakmadı mı diyenler oldu. Ama devletimiz sağ olsun bizlere sahip çıktı. Bizim de geleceğimiz yerler şu an sizlerin bulunduğu yerler. Biz bu yaşımızla kalmayacağız. Bizde yaşımızı ve başımızı alacağız.

Bizler sizlerin yanınızdayız. Ve şunu biliyoruz ki bizlerde sizler gibi bir gün yaşlanacağız, yer değiştireceğiz. O yüzden kamu görevlileri olarak bu tür kurumların bol bol ziyaret etmemiz, yaşlı olarak gördüğümüz hanımefendi ve beyefendilerle çok sık bir arada bulunmamız gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Bafra İlçe Müftülüğüne Bağlı vaizler Kur'an Kerim okudu, daha sonra İhsaniye Vakfı öğrencilerinin hazırladığı semazen gösterisi oldu. program yapılan ikramların ardından son buldu.

mg-0341-1280x853.JPGmg-0352-1280x853.JPGmg-0392-1280x853.JPGmg-0405-1280x853.JPGmg-0410-1280x853.JPGmg-0432-1280x853.JPGmg-0459-1280x853.JPG

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.