Yarım asırdır mesleğine hayat veriyor

Yarım asırdır mesleğine hayat veriyor

72 yaşındaki Hüseyin Yılmaz 1963 yılında başladığı çilingirlik mesleğine neredeyse bir ömür verdi.

A+A-

Yarım asırlık sürede birçok çırak yetiştirdiğini ve şuan çırak bulamadıklarını belirtti. 8-10 çırağımın dükkânı var. Halen gelirler hürmet ederler usta nasılsın diye. Artık çırak yetişmiyor bu meslekte değişiyor eskiler yeniyi yeniler eskiyi anlamıyor” dedi. 

MALESEF ARTIK HERKES ANAHTARCI

Yıllarını bu mesleğe vermiş Yılmaz usta üzülerek artık herkesin anahtarcı olduğunu belirtirken, “Bu iş ustalık işiydi fakat şimdi herkes her işi yaptığı için bu meslekte artık kaybolmaya başladı. Geçenlerde bir yere gittim yoldan geçerken anahtar işareti dikkatimi çekti bakıyım dedim sucu anahtarcılık yapıyor. Ya da bir makine koyan ama onun dışında her şey satan adamlar anahtarcıyım diye geçiniyor” diye yakındı. 

MESLEĞİN TEMELİ DÜRÜSTLÜK

Bu işte en önemli taşınması gereken değerin dürüstlük olduğunu belirten Hüseyin Yılmaz, “ İnsanlar bize mallarını emanet ediyorlar. Evlerinin, arabalarının anahtarlarını bizlere veriyorlar. Eğer ki dürüst olmazsanız ya da yanınızda çalıştırdıklarınız bu ilke sıkı sıkıya bağlı olmalıdır. Aksi takdirde size olan güven azalır ve iş yapamaz hale gelirsiniz.” Diye konuştu.
Bafra'da ÇilingirBafra'da ÇilingirBafra'da ÇilingirBafra'da Çilingir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.