YAREN SOFRASI ŞİİR ŞÖLENİ İLE YILMAZ GÜNEY SAHNESİNDE

YAREN SOFRASI ŞİİR ŞÖLENİ İLE YILMAZ GÜNEY SAHNESİNDE

Ankara Yaren Sofrası Kültür Sanat ve Edebiyat Platformu, Ocak 2019 ayında Kültür Ajans Yayınları arasında yayımlanan

A+A-

 "Yaren Sofrası Güldeste 2018" isimli ikinci şiir seçkisini, 27 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 18.30'da Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde okurları ile buluşturuyor.

Hocalı soykırımı ve şehitlerimizin de anılacağı etkinlikte konuk sanatçılar ve yorumcular türkülerimize ses olacaklar. 50 seçkin ozan, aşık ve şairin biyografi ve şiirleri ile katkıda bulunduğu "Yaren Sofrası Güldeste 2018" ücretsiz şerhi ile sadece 1000 adet bastırılan bir anı eser projesidir. Ertuğrul Yılmaz ve Ali Altınlı tarafından hazırlanan, yayın danışmanlığını Serap Demirtürk’ün yaptığı Güldestemizi; antoloji veya şiir seçkisi formatında olmasına rağmen “anı eser veya şair seçkisi” olarak sınıflandırmak daha doğru olur. Şiir seçkilerini, içindeki şiirlerin ve şairlerin kıymeti kıymetlendirir. Bu kapsamda birbirinden değerli, edebiyatımızın seçkin ve sevilen şairlerinin de yer aldığı seçkimizde; Ankara ilinden, yurt genelinden, Musul-Telafer'den, Azerbaycan, Nahçıvan ve Ahıska'dan olmak üzere toplam 50 şairin birbirinden güzel şiirleri yer almaktadır.

Edebiyatçı Prf.Dr. Hayrettin İvgin ve Çiğdem Kader'in ön söz hazırladığı eserde AYSKEP üyeleri, faaliyetleri ve basında çıkan etkinlik haberleri de yer almaktadır. Şiir şöleninde konuklar, güldestemizde yer alan şiirleri şairlerinden dinleme ve aldıkları kitapları imzalatma ayrıcalığına sahip olacaklar.

AYSKEP ailesi olarak tüm sanatseverleri 27 Şubat 2017 Çarşamba günü 18:30'da Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesine, şiir şölenimize bekliyoruz.

Ülker Piriyeva ANKARA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.