‘Yar bana bir eğlence medet’

‘Yar bana bir eğlence medet’

Türkiye’nin yetişmiş nadir gölge oyunu yönetmenlerinden Uğur Demirezen İzmir’den Bafra halkına sevgi ve saygılarını iletti.

A+A-

Haber:Sebahattin Gürgür

Ünlü yönetmen Demirezen en son 2011 senesinde Bafra’ya geldiğini kendisine gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını buna karşılık Bafra halkına kendini daha iyi tanıtması gerektiğini bunun içinde bizlere yani Yedikemer Medya Ajansı aracılığıyla kendisi ile ilgili bilgileri iletmemizi istedi.

 

Bizde sorduk Uğur Demirezen kimdir?

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tescilli Geleneksel Tiyatro Sanatçısı - UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Taşıyıcısı

Profesyonel sahne yaşamına 1994 yılında Sönmez Yıkılmaz Tiyatrosu ile başlayan Uğur Böcekleri Çocuk Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları’ nın bazı projelerinde roller alan 2004 yılından itibaren Gölge tiyatrosu ile ilgilenmeye başlayan birçok Karagöz üstadından feyz ve destek alan 2010 yılında UNIMA Türkiye Milli Merkezi (Unıon Internatıonal De La Marıonette ) Milletler arası kukla ve gölge oyunları Türkiye milli merkezine kayıt olup Uluslar Arası Aktörler Birliği ve TODER üyesi Bazı televizyon dizisi ve sinema projelerinde rol alıp.2010 yılında yurt genelinde turneler düzenledim. Özellikle Meddahlık ve Gölge Tiyatrosu üzerine çalışmalar yapıp Birçok resmi kurumla ve Üniversiteler ile Gölge Oyunu üzerine çalışmalar yaptım. 2012 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının Somut olmayan Kültürel miras taşıyıcılarını tespit komisyonunun kararıyla "Karagöz sanatçılığı" tescil edilerek T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kabul edilen. "UNESCO SOMUT OLMAYAN KÜLTÜR MIRASI TAŞIYICISI" payesini alan Halen misyon edindiği gölge tiyatrosunu hatırlatma ve canlandırmak için yurt dışı ve yurt genelinde çalışmalar yapmakta ve televizyon projeleri hazırlamakta olan bir kardeşinizim

 

Uğur Demirezeni kim olduğunu öğrendikten sonra sorduk.

 

Bundan sonraki projelerinizde Bafra ile ilgili bir çalışma yapıyormusunuz?

 

 Bafra için elbette çalışmalarımız var en yakın zamanda Bafra’daki okullara Hacivat Karagöz gölge oyunu ile geleceğiz. Büyükler için ise yapacağımız tiyatro oyunları ile muhakkak Bafra’da sergilemek istediklerini bunun hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

13236108_10209293997884732_341395910_n.jpg13275665_10209293997964734_286745916_n.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.