“YANIYORUM, ALLAH’IM SABIR VERİR”

“YANIYORUM, ALLAH’IM SABIR VERİR”

Ramazan Bayramı arefesinde şehitliklerde hüzün hakim.

A+A-

Samsun’daki Kıranköy ve Asri Mezarlık’ta bulunan şehitliklere gelen aileler şehitlerin kabirleri başında dua okudu, mezar taşlarını temizledi. Üç sene önce Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Astsubay Bedri Nayim’in annesi ve yakınları da şehitlikteydi.

ŞEHİT ANASI: “YANIYORUM”
Oğlunu vatana verdiğini belirten Şehit Annesi Nahice Nayim, “Milletimize ve devletimize zarar gelmesin. Gençlerimize bir şey olmasın. Anayım oğlumu kaybedeli 3 sene oldu. Yanıyorum. Allah’ım sabır verir” dedi.
Diğer şehit aileleri de şehitliklere gelerek şehitlerin kabirleri başında dua okudular. Şehit ailelerin bayram öncesi buruk oldukları gözlendi.

HAMLI: "ŞEHİT ANNESİ OLMANIN GURURU DA ACISI DA BÜYÜK"
Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın annesi Bedriye Hamlı da oğlunun mezarını ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim okudu. Duygularını ifade eden Hamlı, “Oğlumun kokusunu özledim. Ağlayıp, gözyaşı döküp duruyoruz. Şehit annesi olmanın gururu da acısı da büyük. Artık kimse şehit düşmesin. Artık kimse şehit annesi olmasın. İnşallah hep beraber, huzur ve barış içerisinde yaşarız” diye konuştu. 

MEZARLIKLAR DOLDU TAŞTI
Samsun’da her bayram öncesi olduğu gibi Ramazan Bayramı arefesinde de mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Kıranköy ve Asri Mezarlıkları arefe günü en yoğun günlerinden birini yaşadı. Ziyaret esnasında mezarlık çevresi arabalarla dolarken, yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için mezarlıklara akın eden birçok vatandaş, mezar başlarında Kur’an-Kerim okuyarak dualar etti. 
Ellerindeki bidonlarla kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizlemeyi de ihmal etmediler. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.