YAKIŞMADI!...

YAKIŞMADI!...

Bafra Kapalı Cezaevi ve Milli Eğitim 1 futbol takımları arasında oynanan yarı final maçında saha karıştı.

A+A-

İlçemizde Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüzce düzenlenen Kurumlar arası Futbol Turnuvasında yaşanan olaylar üzücü.

Amacı sporun; kaynaşma, dostluk ögelerini ön plana çıkarmak olan bir organizasyonun soncu böyle olmamalıydı.

Yıllardır Bafra Belediyesi tarafından organize edilen ve hiçbir üzücü olayın çıkmadığı, bununla birlikte tam bir şölen havasında geçen, finalinde ise tüm kesimlerin takdirini toplayan  Kurumlar arası turnuvada bu yıl tam bir fiyasko yaşandı.

Geçmiş yıllarda Bafra Belediyesinin ev sahiplinde ve koordinatörlüğünde kısıtlı imkânlara rağmen, yaklaşık 1 ay söz konusu organizasyonu gerçekleştiren, başta Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve görev alan kişilere, doğru ile yanlışın anlaşılması adına Bafra’nın bir teşekkür borcu olduğuna inanıyoruz.

Bu olayın içinde olan kesimlerin Milli eğitim camiası olması akıllara ‘’bizi eğitenler bunlar mı? Sorusunu aklımıza getirdi’’ Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu unutan Gerek eğitim camiasını ve Cezaevi personeli bunun açıklamasını kamuoyuna nasıl yapar bilinmez, fakat eğitimin içinde bulunan öğretmenlerin okullarda çocuklarımıza spor mu? Yoksa kavga tekniklerini öğrettikleri akıllara gelmedi desek yalan olur.

Öte yandan bir Adalet kurumu ve onu temsil eden yönetici ve çalışanlarının böylesi bir tabloda yer alması ayrı bir soru işareti.

İki nadide kurumu temsilen kişilerin amacı kaynaşma olan böylesi bir organizasyonda tekme tokat birbirlerine girmesi ve ortaya çıkan tablo, özellikle futbol geçmişi Osmanlı Dönemine kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip Bafra’ya yakışmadı.

Her iki takım sporcuları bir birine yumruk ve tekmelerle saldırdı. Taraflar polisin araya girmesi ile  yatıştırıldı. Maçın hakemi  ise maçı tatil etti.

Sonuç olarak; düzenleme komitesinde kim olursa olsun, böylesi organizasyonların ilk önce BAFRA'yı temsil ettiği gerçeğini kimsenin unutmaması gerekir.

Son yıllarda, iyi niyetle atılan her adımın, çatık kaşlarla sonuca ulaşmasındaki kamuoyu rahatsızlığı artık görülmeli. Kavgadan, gerginlikten beslenen zümrelere fırsat verilmemeli.

Şimdiki Büyük Pazarın bulunduğu yerde zamanın imkansızlıklar içerisinde oynanan, çoğunluğu bayan taraftarın izlediği ve tek kazananın dostluk olduğu turnuvaları düzenleyen, oynayan ,izleyenlerin anılarına ihanet etmeye kimsenin hakkı yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum