Yakıntaş mahallesinde 2000 kişi bayram yemeğinde buluşdu

Yakıntaş mahallesinde 2000 kişi bayram yemeğinde buluşdu

İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Samsun’un Bafra ilçesinin Yakıntaş Mahallesi'nde 2 bin kişiye bayram yemeği verdi.

A+A-

Samsun ili Bafra ilçesi Yakıntaş Köyü Yardımlaşma Kültür ve Turizm Derneğinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verildi. İstanbul’da Yakıntaş Köylülerinin yalnız olmadığını ve kısa zamanda çok güzel çalışmalara imza attıkları ve gelecekte de daha büyük çalışmalara imza atmaya kararlı oldukları bildirildi.

     Bafra Yakıntaş Mahallesi(Köyü) Peskeller Merkezde camiye kadar olan mesafede kurulan masalarda ise, mahalle ( köy) kadınlarının imece usulü yaptıkları Bafra’ya has börek ve tatlılar yer aldı. Özel bir yemek firması ile anlaşarak 2 bin kişiye yemek verilen gecede, ilk olarak imam-hatipler tarafından Kur’an ve ilahi okundu. Yemek duasını ise Bafra  İlçe Müftüsü İsmail Çiçek yaptı. 
    Bafra Kaymakamı  Halis Arslan yaptığı konuşmada yemeğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi ve derneği tebrik etti. Bafra  Belediye Başkanı Zihni Şahin’de derneğin düzenlediği ve köy halkının destek verdiği yemek için şükranlarını sundu. 
    Samsun Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı ve ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.Kaya Aşcı da, SAMKON’a bağlı bu tür derneklerin çok olmasının İstanbul’da bulunan Samsunluların her alanda iddialı olduğunu gösterdiğini belirtip, "Gurbette Samsunlular olarak birlik ve beraberliği her zaman yaşıyoruz. Bu dayanışmanın en güzellerinden bir tanesini de, Yakıntaş da görmüş bulunuyoruz’’ dedi.
      İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati Karagöz ise; biraz yorulduklarını ama verilen emeğe değdiğini belirtip, "Bundan sonraki faaliyetlerimizin daha iyi olacağına inanıyorum. Bundan yaklaşık 4 yıl önce gurbetteki Bafralıları tek çatı altında toplamak istedik. Ve bunu da başardık. Kısa zamanda ismini duyuran bir dernek olduk’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.