YAKAKENT'TE HIDIRELLEZ ÇOŞKUSU

YAKAKENT'TE HIDIRELLEZ ÇOŞKUSU

Her yıl Türkiye'nin birçok bölgesinde coşkuyla kutlanan hıdrellez şenlikleri, Yakakent’te de renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Yakakent Liman Mahallesi liman içi mevkiinde düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri coşkuyla kutlandı.

      Hıdrellez Şenlikleri bu yıl İlçemiz Liman Mahallesi Liman içi mevkiinde, Yakakent Belediyesi Başkanlığının öncülüğünde Küplüağazı ve Liman Mahallesinin  ortaklaşa çalışmaları ile düzenlendi.
                                ŞENLİĞE KATİLİM BÜYÜK İDİ
       Şenliklere Eski Devlet Bakanlarını  AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Yakakent Garnizon Komutanı Gürkan Demir, AK Parti İlçe Başkanı Sefer Tek, AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Gençoğlu, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Hasan İnce Belediye Meclis Üyeleri  ve çok sayıda vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. 
                            ‘BU GÜNE HAZIR HALE GETİRDİK’
        Açılış konuşmasını yapan  Yakakent Belediye Başkan Hüseyin Kıyma, “İlçemizde Turizm hareketi yaratan ve geleneklerimize uygun olarak kutlanan şenliklerimiz için Liman içindeki altyapı hazırlıklarını yoğun bir çalışma programı ile kısa sürede tamamladık ve bu güne hazır hale getirdik. Çok sayıda vatandaşımızı burada buluşturarak hem baharın gelişini hem de insanların birbiriyle kaynaşmasını sağlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
                           YENİ GÜREŞ AĞASI HASAN İNCE
       Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an okunmasının ardından Güreş ağası seçimine geçildi. Bu yıl ki müsabakalarda Güreş Ağalığını SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Hasan İnce kazandı.

        Samsun Bölgesi ve çevre  İl ve İlçelerden gelen birçok güreşçi er meydanına çıkarak kıran kırana mücadele sergiledi ve güreş severlere büyük heyecan yaşattılar. Güreşlere vatandaşların ilgisi oldukça yoğundu. 
                         MADALYALARI TÖRENLE VERİLDİ 
       Müsabakaların ardından dereceye giren güreşçiler madalyalarını Belediye Başkanı  Hüseyin Kıyma, Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici, Güreş Ağası Hasan İnce, Ak Parti İlçe Başkanı Sefer Tek, Ak Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Gençoğlu ve İlçe Daire amirlerinin elinden aldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.