YAKAKENT KAYMAKAMINDAN İŞKUR KURSUNA ZİYARET

YAKAKENT KAYMAKAMINDAN İŞKUR KURSUNA ZİYARET

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi ve Yakakent Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan El Sanatları Kursunu ziyaret etti.

A+A-

 

Yakakent Kaymakamı Bahar KAYA, Yakakent’e bağlı Büyükkırık Mahallesinde dezavantajlı grupta bulunan köylü kadınların el emeği göz nuru, unutulmaya yüz tutmuş el yapımı ürünlerini yeniden canlandırmak amacıyla Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi ve Yakakent Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan El Sanatları Kursunu ziyaret etti.

Yakakent Kaymakamı Bahar KAYA; İlçe merkezine uzak bir yerde olan Büyükkırık Mahallesinde kadınlara yönelik böyle bir kursun açılmasında katkısı olan Bafra İŞKUR ve Yakakent halk Eğitim Merkezini tebrik ederim. Kadınların hayatın her evresinde önemli bir yerlerinin olduğunu, şehir merkezinden uzak, dağlık bir alanda bulunan köylü kadınlarımızın bu tür kurslarla kendi ayakları üzerinde durmasını çok önemsemekte olmakla beraber, sosyal devlet anlayışının da bir gereğidir.

Kaymakam Bahar KAYA; Kursa katılan kadın kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Cesaretlerinden dolayı kendilerini tebrik etti. Kadınlarımızın iş hayatına atılması ile piyasada bir canlılığın ortaya çıktığını, aile geçimine katkı sağladığını ve kendi ayakları üzerinde duracak bir noktada bulunmalarından mutlu olduklarını belirtti.

Bafra İŞKUR hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK; Yakakent’e 35 km uzaklıkta bulunan Büyükkırık Köyünde 3,5 ay sürecek olan El Sanatları kursunda kursiyerlere günlük cep harçlığı olarak 30 TL kursiyer zaruri gideri ile Genel Sağlık Sigortasını karşıladıklarını belirtti. Genel Müdürlüğümüz ve İŞKUR İl Müdürlüğümüz 2019 yılında işbirliği kapsamında kamu kurumları ile yapılan Mesleki Eğitim Kurslarının dezavantajlı gruplarda yer alan kadınlara- özellikle- köylere kurs düzenlenmesine büyük önem vermektedir.

Ziyarete Yakakent kaymakamı Bahar KAYA, Yakakent İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇİÇEK, Bafra İŞKR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK, Yakakent Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Çakır ile İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Mehmet OĞUZ katıldı.

1-788.jpg

2-775.jpg

3-642.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.